Analoog de wereld rond: De straten van Moskou door Duran Levinson

Moskou is geen onbekende voor toeristen als het gaat om rijke geschiedenis en cultuur, omdat het de iconische tsaristische fundamenten herbergt, zoals het Kremlin, het symbolische Rode Plein, de St. Basil's Cathedral en meer. Onze vriend Duran Levinson doordrenkt zijn unieke street-style portretten door ons een glimp van de jeugd- en stadscultuur in Moskou te geven met zijn eigen woorden en foto's.

© Duran Levinson

Ik heb net de afgelopen twee maanden in Rusland doorgebracht. Het was mijn eerste keer daar en ik had het geluk dat het zomer was, het was elke dag warm. Ik ging op bezoek bij vrienden en nam deel aan enkele shoots voor Puma en een paar streetwear-merken van mijn vrienden, zoals Outlaw en Volchok. Ik wilde proberen Moskou te fotograferen, gericht op straatfotografie en modewerk. Ik kende veel modellen die daar waren gevestigd, evenals geweldige merken die erop gebrand waren om boeken voor mij te maken en er commercieel werk voor te maken.

Ik vind Moskou een moeilijke stad om unieke straatfotografie te doen. Dat is natuurlijk alleen mijn mening, maar ik had moeite om de foto's te krijgen die ik vaak wilde hebben. Veel van wat ik heb gezien van andere fotografen die ik volg of leuk leek, leken vrijwel op elkaar. Ik heb het gevoel dat de beste plaatsen vol zitten met toeristen uit Rusland en het buitenland, zoals het VDNK-park, dat verbazingwekkende architectuur en Sovjet-dingen heeft, wat zorgt voor leuke achtergronden. Buiten het stadscentrum worden de architectuur en texturen interessanter en kun je meer unieke dingen in USSR-stijl vinden, die ik altijd in mijn foto's probeerde op te nemen. De Izmailovsky-markt is een geweldige weekendvlooienmarkt waar je allerlei soorten spullen kunt vinden en interessante personages die rondlopen. Ik probeerde daar de meeste weekenden te fotograferen met gemengde resultaten.

© Duran Levinson

Iedereen die ik in Rusland fotografeerde was Russisch. Ik heb het gevoel dat ik de afgelopen jaren een talent heb ontwikkeld om in contact te komen met mensen die ik net heel snel heb ontmoet en het heeft veel bijgedragen aan mijn fotografiecarrière. Ik heb ook met heel wat modellen gefotografeerd die geen woord Engels spraken, maar toch kwamen de foto's geweldig uit. Hoe meer ik reis en fotografeer met verschillende mensen over de hele wereld, hoe meer ik gelijkgestemde en coole mensen kan ontmoeten, zelfs als we niet dezelfde taal of culturen delen.

Ik probeerde elke dag iets interessants te doen; naast fotograferen met merken en modellen ging ik naar de meeste beroemde musea en plekken om te gaan kijken in Moskou. In mijn tweede maand, ging ik een paar keer buiten Moskou om een paar kleinere steden te bezoeken en een echte Sovjet-tijdperk cultuur te ervaren - zoals de Brutalism-architectuur van Zelenograd, een stad niet ver weg van Moskou.

© Duran Levinson

De meest memorabele delen van de reis waren het BOL-festival en het fotograferen van een van mijn favoriete hiphopgroepen, Death Grips. Maak opnamen met enkele beroemde modellen, laat merken zoals Vogue Rusland en Puma mijn werk online delen en word uitgenodigd voor een aantal echt leuke feesten en evenementen.

Ik hield van het feit dat de mensen van mijn generatie (millennials) en jonger allemaal zo cool en geweldig zijn om mee rond te hangen. De zomer in Moskou is prachtig en je kunt de hele nacht opblijven en het niet eens beseffen. De meest memorabele ervaringen zijn fietsen in de hele stad, kijken naar de zonsopgang boven het Kremlin, op schattenjacht gaan en een aantal super interessante mensen neerschieten.

© Duran Levinson

Ik ben vegetariër, dus er was niet veel unieke lokale keuken om uit te proberen (behalve de veganistische restaurantketens), maar ik werd verliefd op Georgisch eten. Hun versie van vegetarische borsjt, evenals kaasachtig brood en knoedels, waren ongelooflijk. Ik herinner me dat ik vaak een bepaald restaurant bezocht om die maaltijd met mijn vrienden te krijgen.

Het centrum van Moskou is erg veilig en leuk om rond te lopen. Als je geïnteresseerd bent in het maken van goede straatfoto's, probeer dan kleinere steden of zones buiten het centrum te bezoeken. Het kan gevaarlijker zijn als het wordt lastig gevallen door de politie of de lokale bevolking, maar de resultaten waren het voor mij waard. Het beste wat je kunt doen als je iets visueel interessants probeert te doen, is om een reparateur of een plaatselijke bewoner te hebben die Russisch met je kan reizen. Ik bevond me in een situatie waarin de politie me lastig viel en mijn geld probeerde te pakken toen ik gewoon op straat liep - dat was niet zo leuk.

© Duran Levinson

Neem jij ons Analoog de wereld rond? Mail ons via ciel.hernandez@lomography.com net Around the World in Analogue als onderwerp en deel je onvergetelijke reizen met de community! De richtlijnen lees je hier.

written by cielsan on 2019-09-08 #places

More Interesting Articles