Snelheid op foto: Een verhaal door Trevor Ryan

Doel - betekenis vinden in je werk én je eraan houden is waarschijnlijk een van de zeldzaamste dingen in het leven. We vinden zelden werken die trouw zijn aan hun doel, maar als we dat doen, proberen we het het respect en de erkenning te geven die het verdient. Speedhunters-lid en Potsdam Kino-filmtester Trevor Ryan is een van die mensen die betekenis aan dat woord geven. Zijn foto's weerspiegelen zijn toewijding aan de kunst van fotografie, een liefdesbrief aan autoliefhebbers en motorsportfans over de hele wereld.

© Trevor Ryan

Trevor's werk is het hoogtepunt van zijn jaren achter de camera. Zijn benadering van het fotograferen van de evenementen voor Speedhunters - een organisatie die synoniem staat voor snelheid en wereldwijde autocultuur - respecteert zowel de fotografie als het veld waarin hij zich bevindt. Elke opname is een berekende zet, van belichting tot de keuze van de film.

“Shooting with film is a nice change of pace for me as it forces me to slow down and really focus on finding interesting light, how I'm framing the shot, anticipating what's going to happen, and getting the settings just right. Shooting film allows me to create more artistic images because I don't want to waste a frame, whereas digital images are disposable in that you can quickly take five or ten images trying to anticipate the right moment and fiddle with your settings in the meantime.”
© Trevor Ryan

Zoals Trevor zegt, heeft fotograferen met film hem zijn werk laten waarderen. Het veranderde de manier waarop hij de foto's in zijn hoofd zag. In zijn geval speelde de film die hij koos een rol in het evenement zelf en en gaf het de kwaliteit aan de beelden die hij probeerde vast te leggen.

Er was geen twijfel dat het vastleggen van snelheid snelle film en een nog snellere sluitertijd vereiste, maar Trevor wist dat er een plaats is voor alles, er is uitrusting voor elke gelegenheid. Die mentaliteit nam hij mee naar de auto-evenementen.

“No one likes to fail, but having a lot of experience shooting at Laguna Seca I finally settled on a vintage race weekend (the Trans Am SpeedFest) to make a go at it with the Potsdam Kino 100, some expired Gold 200 and a couple of rolls of Portra 400. Being able to use all of my modern EF glass meant I could shoot the race as normal, I just had to be really careful with my compositions and settings.”
© Trevor Ryan
“One of my favorite parts about my job is the freedom I have to be creative and to experience one of my favorite things — cars — on a regular basis and with the best seat in the house.”

En de resultaten waren beter dan verwacht. Deze beelden van Trevor laten zien hoe voorbereiding en het hebben van de juiste mindset bij het maken van een shoot loont. De auto's en races die hij fotografeerde zijn absoluut prachtig. Je kunt bijna het gebrul van de motoren horen, het gejuich van de menigte en het gerommel op het circuit voelen.

Trevor weet hoe hij een verhaal wilt maken dat bestaat uit snelheid, een prachtig auto-ontwerp en pure autosport. Nog een paar foto's van prachtige auto's doen geen pijn, maar we moeten toegeven dat het ons een beetje jaloers maakt op levensstijl. Slechts een beetje maar!

Taken with the Potsdam Kino 100 film © Trevor Ryan

En het gaat niet gewoon over auto's. Deze evenementen zullen niet zijn wat ze zijn, ware het niet voor de mensen die dezelfde passie deelden. Ze worden niet alleen aangedreven door de spanning van de race of de erkenning van het hebben van de beste showcars.

“Working with Speedhunters is a dream come true in a lot of ways. I've been reading the website since around its inception in 2008 or so, but once I purchased a '66 Mustang in 2010 I became a lot more interested in cars and the culture around them. This is what got me into shooting in the first place, and I bought my first camera after reading the photography guides on Speedhunters. Eventually, they accepted a few of my submissions a couple of years back, and the opportunity presented itself to come on as a contributor after a lot of hard work. It was one of those full-circle sort of things.”

Deze mensen komen samen om zich te uiten met de machines die ze besturen en bouwen. Het is een community die is gebouwd op het idee om snel te gaan. Snelheid is een taal die ze gebruiken en de foto's van Trevor vertalen dat naar een visuele ervaring.

© Trevor Ryan

Of hij nu op de Nürburgring fotografeert of de schoonheid van oldtimers op Laguna Seca waardeert, je weet al dat Trevor ergens rond het circuit of de showvloer staat te wachten op de mogelijkheid om alle actie op film vast te leggen. Godspeed, Trevor. We hopen dat je nooit langzamer gaat rijden.


Dank aan Trevor om ons zijn foto's in het Magazine te laten plaatsen. Als je geïnteresseerd bent in zijn werk, kun je er meer van op zijn zien Instagram account en zijn Speedhunters auteurspagina, waar hij geweldige content blijft bieden. Trevor Ryan is een fotograaf en schrijver voor Speedhunters. Zijn volgende avontuur neemt hem mee naar de Monterey Car Week en de Rolex Monterey Motorsports Reunion in augustus.

written by cheeo on 2019-09-04 #culture #people

More Interesting Articles