Tipster: Je film scannen met de Lomography Smartphone Scanner

Een van de makkelijkste manieren om je analoge foto's te laten zien, is om ze online, via social media, te delen. In dit artikel willen we een handige manier laten zien om je 35mm foto's te digitaliseren met behulp van de Lomography Smartphone Scanner. Een handig, draagbaar en licht apparaat, makkelijk te gebruiken met je Smartphone.

Het maakt niet uit of je zwart-wit, kleurennegatief of diafilm wilt scannen. Pak je Smartphone en de Lomography Smartphone Scanner en je bent klaar om te scannen!

Voorbereiding

  1. Bevestig je Smartphone aan de scanner.
  2. Zet de backlight aan.
  3. Doe film in de scanner.
  4. Focus de camera op de filmstrip - als het nodig is kan je de Stackers toevoegen of verwijderen.

Scannen

  1. Gebruik de camera app van de telefoon of een andere photo app naar keuze om foto's te maken van ieder frame van de filmrol.
  2. Als je negatieffilm scant, gebruik dan de “negative/invert” op je telefoon. Als dit niet beschikbaar is kan je de Adobe Photoshop Express app gebruiken.

Let op: voor het scannen van negatieven moet je de kleuren omkeren door de volgende stappen te volgen: Filter -> Basis -> Omkeren

Smartphone Apps die je kan proberen met de Lomography Smartphone Scanner

Hier zijn een aantal gratis apps die je kan gebruiken met onze Lomography Smartphone Scanner. Je kan ze downloaden vanuit de Apple App Store of Google Play.


Heb je zelf een favoriete app die je gebruikt om je negatieven te scannen met onze Lomography Smartphone Scanner? Laat het ons weten in de comments!

2019-09-15

Mentioned Product

Lomo Smartphone Scanner

Lomo Smartphone Scanner

This portable and easy-to-use smartphone scanner allows you to instantly scan and share your 35mm films.

More Interesting Articles