Het doorgeven van een passie: camera's door generaties heen

Het is echt een geweldige tijd om te leven. We leven in een tijdperk waarin de liefde voor filmfotografie alleen maar groter wordt. Zelfs in deze tijd van alles-digitaal blijft analoge fotografie bloeien. Vaders, moeders, grootouders, familieleden en zelfs vrienden geven hun liefde voor filmcamera's door aan de volgende generatie die hals over kop zal vallen voor filmfotografie. Het proces van het doorgeven van filmcamera's en het erven ervan is prachtig omdat we er altijd mooie verhalen over horen. Oh, en de foto's zien er ook grandioos uit.

© Little Visuals via Pexels, beeld gebruikt onder Creative Commons license

Hier in de community hebben we ook een paar van dit soort verhalen. Communityleden @tsingtao en @jeffr hadden het geluk om goede camera's van familieleden te krijgen. @tsingtao kreeg een Ricoh KR-5 van zijn vader en @jeffr een Canon AV-1 van zijn tante en een Zeiss Ikon Super Ikonta 532 van zijn opa. Anderen kunnen dit gemakkelijk als een eenvoudig geschenk afdoen, maar er is echt veel meer dan dat. Het doorgeven van camera's aan jongere generaties fotografen is een manier om de analoge geest levend te houden en wat is een betere manier om dat te doen dan het te geven aan iemand die het geschenk van filmfotografie zal waarderen.

Foto's gemaakt door @jeffr met de oude Zeiss Ikon Super Ikonta 532 van zijn opa

Community lid @tsingtao vertelt dat de Ricoh KR-5 die hij van zijn vader kreeg, een hulpmiddel voor hem werd om fotografie meer te begrijpen. Het was als een uitgebreide docent voor hem in fotografie. Met die specifieke camera was hij in staat om niet alleen geweldige foto's te maken, maar kreeg hij ook geweldige lessen in het omgaan met een camera.

@jeffr had een vergelijkbare ervaring, maar in plaats van één camera, kreeg hij er twee!

Foto's gemaakt door @tsingtao met de Ricoh KR-5 van zijn vader

Elke camera heeft een verhaal te vertellen. Je kunt je alleen de scènes voorstellen die hij met zijn lens heeft vastgelegd. Hoeveel verjaardagen, feestdagen, diploma-uitreikingen en andere speciale gelegenheden moeten door de zoeker zijn ingelijst. Voor veel fotografen is het echt een metgezel en een familielid - altijd aanwezig om te delen in de vreugde van een gelegenheid.

© Matt Hardy via Pexels, beeld gebruikt onder Creative Commons license

Het is gebruikelijk om verhalen te horen over mechanische camera's die van generatie op generatie worden doorgegeven. Voor sommige mensen is het alsof je de fakkel doorgeeft. Voor anderen is het een 'right of passage' . Het is een traditie die ze graag in het gezin of in hun innerlijke cirkel willen houden en dat is mooi om te zien. Stel je voor dat degene die door je ouders of grootouders wordt vertrouwd om voor hun waardevolle bezit te zorgen. Die hand-me-downs zijn doordrenkt van geschiedenis en herinneringen en het zou zonde zijn om ze los te laten.


Hoe zit dat met jou? Heb jij ook een bijzonder verhaal over een camera die is doorgegeven? Laat het ons weten in de comments!

written by cheeo on 2019-09-10 #gear #culture #people

More Interesting Articles