Fotograferen in dramatisch licht

Voor degenen onder ons die het gebruik van flitser in hun foto's niet helemaal onder de knie hebben, of niet van het gebruik van een flitser in hun foto's houden, of in een situatie zijn waarin flitsen niet is toegestaan, is er altijd de optie om hoge ISO-film te gebruiken en een statief voor scherpe opnamen. En dan wat? Nou, er zijn technieken die je kunt proberen als je je een beetje moedig en creatief voelt. Hier zijn enkele suggesties om in gedachten te houden!

Credits: wil6ka

Tegen het licht

De eenvoudigste en meest effectieve tip is om te profiteren van het beschikbare licht dat je hebt. Houd je onderwerp dicht bij die heldere bron en als het nog steeds te donker is voor je smaak, zou het gebruik van een reflector voldoende moeten zijn. Als je er geen hebt, zou een stuk wit papier of karton moeten helpen wat licht naar je onderwerp te laten stuiteren.

Credits: binkanatdila, grazie, imyourman & xsara

In het donker

Als je een hoge ISO-film van 800 hebt, doe dan geen moeite met reflectoren. Gebruik de zwevende schaduwen om je onderwerp als een vignet te kadreren. Het is een beetje een gok, maar vertrouw op je film en dat stukje licht, fingers crossed en hoop op het beste!

Credits: t0m7, ellie97, b0rn2b1ush & alberto_bastianon

Artistiek stilleven

Benader je stilleven vanuit verschillende invalshoeken. Volg een voorbeeld van Lomographer @grazie en zie hoe licht en schaduwen je verschillende perspectieven en artistieke vervormingen geven, gewoon door vanuit verschillende posities te fotograferen.

Credits: grazie

Zachte silhouetten

Een combinatie van beperkte belichting, langzame film en bevende handen is een recept voor een wazige ramp... tenzij je er natuurlijk voor kiest om er creatief naar te kijken. Speel met schaduwen en ga opzettelijk voor wazig met droomachtige resultaten.

Credits: blueskyandhardrock, bloomchen, koduckgirl & why-yu

Tips die je wilt delen? Zet ze in de comments!

2019-08-27

More Interesting Articles