Handelsplaatsen: LomoAmigo Ivan Kuek Schiet met de LC-Wide

Een verandering van omgeving opent nieuwe deuren en hetzelfde kan gezegd worden over fotografie. Als je verschillende uitrustingen gebruikt om vast te leggen wat je geest dicteert, zie je dingen vanuit een ander perspectief. Dit is wat er met LomoAmigo Ivan Kuek gebeurde toen hij de
Lomo LC-Wide mee nam tijdens zijn dagelijkse foto-wandelingen door Singapore. Ivan is een bekende mobiele telefoon fotograaf in Singapore en is de co-founder van Singapore Instagram — een community van fotografen die plezier beleven aan het uitwisselen van ideeën en tips voor het fotograferen rond de eilandstad.

© Ivan Kuek, All rights reserved

In deze set deelt Ivan de schoonheid van zijn buurt die hij vastlegde op Lomography Color Negative films. Ivan heeft affiniteit met architectuurfotografie en dat is te zien aan zijn zorgvuldig samengestelde feed. Hij gebruikte diezelfde liefde voor structuren, lijnen en kaders om ons te laten zien wat de vergezichten van Singapore te bieden hadden.

Hoe was je ervaring met de LC-Wide?

De LC-Wide is veruit mijn favoriete compactcamera. Ik ben dol op de beelden die het produceert. Het is bevrijdend om je alleen op de compositie te concentreren en je geen zorgen te maken over het diafragma of de sluitertijd.

Wat vond je er leuk aan?

Het is 's werelds breedste compacte filmcamera op 17mm en ik ben dol op de groothoek zonder veel vervorming. De lens is scherp en ik ben dol op de lichtafval die het produceert. De camera is zeer goed gebouwd, licht en zeer compact, zodat ik heel discreet kan zijn bij het maken van mijn foto. Het is ook zeer veelzijdig omdat het zowel full-frame als half-frames kan maken, evenals meerdere belichtingen. Het enige dat je moet onthouden, is om je vingers niet bij de lens te houden, omdat het een point-and-shoot-camera is en je niet kunt zien of je vingers de lens blokkeren.

We weten dat je voornamelijk opnamen maakt met je camera op je telefoon. Hoe was de verandering van tempo toen je met de LC-Wide fotografeerde?

Bij het fotograferen met film vertraagt dit absoluut het proces. Ik heb slechts 36 frames op een rol en ik wil elke opname laten tellen. De lens van de LC-Wide is ook breder dan de iPhone, dus de beelden die het produceert zien er heel anders uit.

© Ivan Kuek, All rights reserved

Eventuele compositietips voor beginners?

“Don't think, just shoot!” Sommige foto's zijn gemaakt zonder in de zoeker te kijken. Het leuke van fotograferen met de Lomo-camera is om te experimenteren en niet te veel bezig te zijn met compositieregels. De LC-Wide legt een zeer brede hoek vast en heeft een korte scherpstelafstand, je zult versteld staan hoe het beeld eruit zal zien!

Wat kun je zeggen over de Lomography CN 100-, 400- en 800-films? Welke was jouw favoriet?

Mijn favoriet moet de Lomo 100 zijn, omdat deze een zeer hoge breedtegraad heeft en zowel highlights als schaduwen kan vastleggen. Het produceert ook mooie kleuren, verzadiging en fijne korrel. Hoewel het ISO 100 is, presteert het nog steeds erg goed bij weinig licht.

© Ivan Kuek, All rights reserved

Wat is je favoriete foto van deze shoot? Waarom?

Mijn favoriete afbeelding moet de compositie zijn van 2 halve frames die zijn gemaakt in Marina Bay Sands. Ik wist niet zeker hoe het beeld eruit zou zien, want het was mijn eerste keer experimenteren en fotograferen in halve frames zonder de sjabloonhouder. Toen ik het beeld zag, was ik aangenaam verrast door het eindresultaat. De overgang lijkt bijna naadloos.


We willen Ivan bedanken voor het feit dat hij ons zijn foto's in het Magazine heeft laten zien. Als je geïnteresseerd bent in zijn werk, kun je hem volgen op
Instagram.

written by cheeo on 2019-08-23 #gear #culture #people #places

Mentioned Product

Lomo LC-Wide

Lomo LC-Wide

Capture your life in wide angle with the world's widest 35mm compact camera with a 17mm ultra-wide-angle lens.

Add to Cart

More Interesting Articles