Routinebrekers voor lomografen

Onze lieve Lomografen, we begrijpen dat je de behoefte hebt om te breken met herhaling en alledaagsheid, en je fotografie is geen uitzondering. We begrijpen dat trouw blijft aan je favoriete 35mm en 120 camera's en formaten. Tijd voor een pauze van het dagelijkse regime. Ontdek hier een paar suggesties over hoe je je schema kunt opfleuren met een paar routinebrekers.

Credits: lomography, wuxiong, jeansman, sobetion & orangebird

Instant cultuur

Eerlijk gezegd, wie had ooit gedacht dat instantfotografie het hoogtepunt van nu zou zijn? De heropleving van het medium heeft ook filmfotografie weer op de radar gezet en is weer een favoriet onder de ambachtslieden geworden. Bovendien is het een geweldig inleidend medium geworden voor enthousiaste analoge nieuwkomers. Neem een break je vertrouwde camera en verwen jezelf met instant voldoening, je verdient het! We hebben de Lomo'Instant en de Lomo'Instant Wide om te kiezen tussen de standaard formaten. Maar je hebt ook de unieke Diana Instant Square, wat de nostalgische kwaliteiten van je vierkante afdrukken bevordert. Bekijk onze selectie van instant camera's en kies je gewenste ontwerp.

Credits: troymemis, grad & dop

De wereld in 110

Ga voor een draagbaar en ergonomisch formaat: de 110. Het 110 formaat is een leuke adempauze van je gebruikelijke gear. Weet je niet waar je je 110 uitrusting kunt krijgen? Wij hebben een uitgebreide collectie 110 camera's en 110 films.

Credits: biciclettaverde, francislee, mapix, meatoyz1 & atria007

Een andere stijl

Een verandering van esthetiek kan wonderen doen. Denk aan die oude, vintage films waarin je de open sprocketgatje kunt zien. Tegenwoordig is het een felbegeerde look in filmfotografie waarin elke foto eruit ziet als een filmstill. Gelukkig is er een eenvoudige manier om deze stijl voor elkaar te krijgen: de Sprocket Rocket camera belicht de hele breedte van de film.

Credits: 5thdimension, bccbarbosa, lawypop & kylethefrench

Bouw een camera

Wil je een nieuw project ondernemen dat niet gericht is op het nemen van foto's, maar nog steeds gerelateerd is aan fotografie? Daag jezelf uit in het bouwen van je eigen Konstruktor camera, Lomography's DIY camera.Veel Lomografen hebben het al geprobeerd en met succes hun Konstruktor gebouwd, en je kunt gerust zijn in het feit dat de uitbetaling de moeite waard is, omdat deze kleine bescheiden camera zeker scherpe en levendige foto's zal produceren.

Credits: sobetion, opon21 & hodachrome

Verander je perspectief

Misschien komt het er allemaal op neer dat je gewoon een nieuw perspectief nodig hebt. Soms is dat alles wat we echt nodig hebben - een nieuwe manier om de wereld te zien. Laad de Fisheye met een LomoChrome Purple film of speel met kleurenfilters om vanuit de realiteit een kleurrijk wonderland te creëren. Of experimenteer er op los met verlopen films! De Spinner 360° camera is een geweldige uitlaatklep om die verlopen filmrollen te gebruiken voor oneindige panorama's.

Credits: spendospend, kemumaki, cinzinc, renaishashin & metzgor

Filmen op film

Heb je het gevoel dat je sleur niet alleen gaat over filmformaten of uitrusting? Misschien heb je een ander medium nodig om mee te spelen. Een beter alternatief om jezelf bezig en productief te houden met je analoge levensstijl. Duik in de wereld van films, de jongere broer of zus van fotografie. Er is veel te leren van het bewegende beeld en de basisprincipes van fotografie zijn ook van toepassing. Je hoeft zich geen zorgen te maken over het zoeken naar filmrecorders, want we hebben de LomoKino. Check de Screening Room voor de beste filmpjes gemaakt met de LomoKino. Je kunt je filmbeelden ook als frame-voor-frame actiefoto's gebruiken!

Credits: nickpage & qualtagh

Hey lomografen! Wat zijn jouw tips om je analoge routine te doorbreken? Laat het ons weten in de comments!

2019-08-20 #gear

More Interesting Articles