Geoff Haggray schiet met de Sprocket Rocket

Geoff Haggray is geen vreemde voor Lomography. Vorig jaar november interviewde we hem over zijn ervaringen met de LC-A Minitar-1 lens. Spoiler alert: hij is groot fan! Deze keer is Geoff nogal uit zijn comfort zone gegaan en heeft hij de Sprocket Rocket in Hong Kong getest.

Foto's gemaakt met de LC-A Minitar-1 lens © Geoff Haggray

Welkom terug bij Lomography Geoff! Wat heb je de laatste tijd gedaan?

Dankjewel! Ik heb het afgelopen jaar vooral aandacht besteed aan het verkennen van verschillende stijlen binnen de fotografie. Van de zwart-witpanorama's die ik in Hong Kong heb gemaakt, tot mijn recentere 4x5-werk. Ik doe nog steeds straatfotografie, maar ik heb geprobeerd me open te stellen voor meer manieren om te fotograferen! Ik ben momenteel op zoek naar Instant filmcamera's en hun geschiedenis.

Je hebt net een uitwisselingsprogramma gedaan. Hoe was het om in Hong Kong te wonen?

Ik hield van het leven in Hong Kong. Van het eten tot alle levendigheid op straat. Ik was voornamelijk in Sham Shui Po voor school, maar ik probeerde zoveel mogelijk te verkennen. Ik maakte lange wandelingen waarin ik Hong Kong probeerde te vangen vanuit de ogen van iemand die het voor het eerst ervoer. Ik fotografeerde voornamelijk in zwart-wit, maar er waren zoveel kleuren dat ik het niet kon laten om ook af en toe een kleurenrol te gebruiken. Deze straatfoto's zijn gemaakt met de Lomo LC-A Minitar-1. Ik mis Hong Kong en ik hoop op een dag terug te kunnen gaan.

Foto's gemaakt met de Sprocket Rocket © Geoff Haggray

Hoe vond je het om met de Sprocket Rocket te schieten? Kan je de verhalen achter de panoramische straatfoto's vertellen?

Het was de eerste keer dat ik de Sprocket Rocket gebruikte en ik besloot hem te gebruiken als m'n andere camera's waar ik straatfoto's mee maak. Ik nam deze foto's tussen Sham Shui Po en Cheung Sha Wan. Ik heb heel veel tijd besteed aan het ontdekken van de flatgebouwen, die waren zo mega hoog. En op de binnenplaatsen was het altijd een komen en gaan van mensen en dit vond ik heel interessant. Ik nam een aantal foto's van drie jongens die met papieren vliegtuigjes aan het spelen waren, dat was heel grappig. En ik heb ook een foto gemaakt van een man die bellen aan het maken was in een speeltuin en als je goed kijkt zie je dat een van de bellen een gezicht van een vrouw reflecteert.

Wat zijn je favoriete plekken in Hong Kong?

Zoals ik al zei was ik het meeste in Sham Shui Po. Eerlijk gezegd was ik vooral heel veel aan het eten, hahahaha! Mijn favoriete adressen zijn Sun hang Yuen voor HK Milk Tea, Kashmir Curry House voor samosa's, en Thai Yummy voor pad thai. En Sheung Wan en Central voor de winkels, galleries en eten! Ik kwam vaak in Meteor Leica in Causeway Bay en in Blue Lotus Gallery in Sheung Wan. En rondlopen in Cheung Chau vond ik heerlijk. Hong Kong is zo groot en ik zou willen dat ik nog meer kon ontdekken.

Foto's gemaakt met de LC-A Minitar-1 lens © Geoff Haggray

Heb je nog nieuwe projecten op de planning staan?

Toen ik in Hong Kong was heb ik een klein tripje naar Japan gemaakt. De zwart-wit negatieven van deze trip ben ik nu aan het scannen. Dus als iemand daarin geinteresseerd is; ik deel ze binnenkort op instagram. Deze zijn ook gemaakt met de Lomo LC-A Minitar-1.


We willen Geoff graag bedanken voor het delen van zijn werk in ons Magazine. Als je geïnteresseerd bent in zijn werk, ga dan naar zijn Instagram.

written by cheeo on 2019-08-17 #gear #culture #people

More Interesting Articles