Ontdek Hashem McAdam en zijn foto's met de Berlin Kino Film

Hashem McAdam - een zeer getalenteerde fotograaf uit Australië - is van mening dat filmfotografie een soort magische procedure is die vergeleken kan worden met een kookproces. Onlangs testte hij onze Berlin Kino 35mm film - ontdek hier zijn gedachten over fotografie en onze nieuwe film.

© Hashem McAdam

Hey Hashem! Welkom bij Lomography! Kun je wat over jezelf vertellen?

Dankje! Ik ben een freelance fotograaf uit Melbourne met een passie voor filmfotografie. Ik fotografeer voornamelijk evenementen voor werk en ben onlangs ook begonnen met het lesgeven in fotografieklassen. Het maken van foto's gewoon voor de lol (vooral op film) houdt me enthousiast over het feit ik een fotograaf ben.

We weten dat je een hele getalenteerde bruilofts- en familie-/portretfotograaf bent. Fotografeer je liever analoog of digitaal?

Heel erg bedankt! Ik heb nog een lange weg te gaan in die afdeling. Digitale fotografie en filmfotografie zijn allebei geweldig op hun eigen manier, elk met unieke voordelen: dat is waarom ik denk dat we zoveel geluk hebben dat we toegang hebben tot beide! Maar vanuit het oogpunt van plezier zou ik voor film kiezen.

Wat betekent analoge fotografie voor jou?

Analoge fotografie maakt de wetenschap (of magie als je het zo wilt noemen) van het proces zichtbaar voor mij, en niet alleen een onzichtbaar iets dat door een computer wordt afgehandeld. Het maakt me een actieve deelnemer in het proces, net zoals vanaf het begin een maaltijd bereiden. Op dezelfde manier krijg ik meer voldoening en geniet ik van die maaltijd die meer vooruitziendheid, zorgzaamheid en werk bood.

Hoe zou je je fotografiestijl in 3 woorden beschrijven?

Dualiteiten, conflicten, leven.

© Hashem McAdam

We hebben je de Berlin Kino film gegeven om te testen en we hebben een aantal fantastische foto's ontvangen! Welke gevoelens probeerde je ermee te vangen? Wat was jouw idee achter deze shoot?

Oh man, ik heb echt genoten van deze nieuwe film! Ik probeerde iets technischer te zijn dan normaal om ervoor te zorgen dat ik niet te veel foto's verspilde. Dus ik heb er een aantal dingen mee vastgelegd. Zwart-wit staat voor mij gaat grotendeels voor gemoedstoestand of emotie. Met portretten denk ik dat ik probeer het werkelijke zelf van de persoon te laten zien, inclusief elk gevoel van kwetsbaarheid. Voor andere opnames met deze film heb ik de neiging om een vredige isolatie af te beelden, zoals het moment waarop je je voelt wanneer je alleen bent en gewoon stopt om te zien wat je ziet in de omgeving om je heen. De zware textuur van high-speed zwart-wit film leent zich hier goed voor, omdat herinneringen en oude emoties voor mij nauwelijks scherp en levendig zijn.

Wat waardeer je het meest in een foto?

Het vermogen om mij of anderen iets te laten voelen, zelfs als het subtiel is.

© Hashem McAdam

Soms zitten we gewoon vast en komen er geen interessante ideeën in ons op. Wat doe je meestal in dit soort situaties? Waar haal je inspiratie vandaan?

Ik heb het geluk dat ik omringd ben door nogal wat gelijkgestemde creatieve mensen, vooral mijn geweldige partner Sarah die je in de portretten ziet. Dit helpt me zeker geïnspireerd te blijven, gewoon om bij andere creatievelingen te zijn en gedachten te delen en goede herinneringen te maken. Ideeën zijn meestal geboren uit ervaring. Anders ben ik nog steeds een sukkel omdat ik inspiratie opdoe van degenen die ik niet ken; of het nu gaat om fotoboeken, tentoonstellingen, het werk van andere fotografen die ik online zie... ook films zijn een andere grote voor mij! Een goede film stelt je in staat om jezelf tijdelijk in een andere realiteit te plaatsen, of een andere ervaring ver van die van jezelf.

Je bent niet alleen een professionele fotograaf, maar ook een YouTuber. Vertel ons eens iets over hoe je YouTube-kanaal, is die gerelateerd aan analoge fotografie?

Het YouTube-kanaal is ontstaan uit een passie om met mijn vriend over filmfotografie te praten, en dit willen we met anderen delen. We hadden allebei dezelfde film (en digitale) fotografie-gerelateerde YouTubers bewonderd, en op dat moment was er niemand die iets dergelijks lokaal deed, dus we dachten: waarom niet? Dit was hoe het echt begon, en het gaat nog steeds om alles over film fotografie. Ik wil altijd dat het gevarieerd is en niet alleen maar over het een of ander gaat, dus vanaf het begin probeerden we interviews, informatieve video's, recensies en zelfs vlogs te hebben.

Wat is je motto?

Haha, ik heb daar nooit over nagedacht, maar als ik dat doe, zou het iets zijn als: vergeet nooit gewoon lol te hebben.

© Hashem McAdam

Laatste vraag: wat zijn je komende plannen?

Ik heb nogal wat dingen die ik wil doen! Zoals je weet, wil ik de volgende stap zetten door meer van de filmfotografiegemeenschap samen te brengen door hier 'Pushing Film' workshops te organiseren. Uiteindelijk zullen er samenwerkingsverbanden zijn voor deze workshops met andere creatievelingen die sterk zijn in een bepaalde vaardigheid. Ik wil blijven groeien als fotograaf en leraar terwijl ik mijn stijl probeer te verfijnen. Ik wil meer drukwerk doen en uiteindelijk een oeuvre uitzenden in een of ander fysiek formaat. Ik wil ook teruggaan naar het filmmaken sinds ik dat op de universiteit doe, en misschien experimenteren met iets als Super 8mm film!


Bezoek Hashem's YouTube kanaal en zie meer van zijn geweldige werk door hem te volgen op Instagram.

written by irynakhytruk on 2019-07-29 #people

Mentioned Product

Lomography Berlin Kino 400 ISO

Lomography Berlin Kino 400 ISO

Capture life’s most elusive moments in everlasting monochrome charm with this rare black and white cine film.

More Interesting Articles