Een roadtrip door Schotland met Hannah Bailey en de Diana Instant Square

Hannah Bailey nam de tijd om sport- en skate evenementen te fotograferen om de schoonheid van haar eigen land te ontdekken. Ze ging op een mini road trip met de Diana Instant Square om de landschappen van haar geboorteland Schotland vast te leggen.

Hello Hannah, je bent op reis geweest! Waar heb je deze foto's gemaakt?

Eigenlijk was ik voor een keer niet op reis, maar op eigen gelegenheid in Schotland op avontuur! Deze werden gemaakt op een wandeling door Edinburgh en een roadtrip naar het Cairngorms National Park. Het enige mens die in de opnamen verschijnt, is milieuactivist en snowboarder maatje van mij, Lauren MacCallum. Ze werkt voor Protect Our Winters UK -een groep klimaatbehartiging voor de wintersportgemeenschap die geweldig werk doet, volg ze!

Hoe ging het met de Diana Instant Square?

Hij was groot en omvangrijk voor mijn rugzak, maar heel leuk om mee te spelen. Ik heb nog nooit een instant camera gehad die meerdere opnamen maakt, dit was de winnende functie voor mij! Natuurlijk, omdat je analoog schiet, moet je een beetje raden, dus je moet beslist openstaan voor creatieve foto's - ze komen allemaal onverwachts tevoorschijn. Ik fotografeer normaal gesproken heel veel actiesporten, met name skateboarden, maar voor dit avontuur besloot ik dat het beter zou zijn voor een wandeling en een aantal landschappen. Ik ging Arthur's Seat op in Edinburgh en Craigellachie in Aviemore, beide op zonnige Schotse dagen! De camera was daar tevreden over..

Heb je tips?

Zorg ervoor dat je foto's schiet in heldere omstandigheden, anders zal de film niet gelukkig zijn. Ik produceerde een paar donkere foto's. Maar als ze we lukken, is het heel leuk! De vuurtoren met dubbele belichting is een plek vlak naast waar ik ben opgegroeid. Het was het onderwerp van mijn eerste filmopname ooit, genomen op een bierette. Ik denk dat het beter zou werken bij close-up onderwerpen, maar ik wilde verre landschappen fotograferen om deze beelden in mijn zak te houden.

We denken dat deze afbeeldingen de mooie, analoge aard van de Diana camera laten zien, ben je blij met de resultaten?

Ik ben dol op de meerdere belichtingen omdat ze helemaal origineel zijn. Instagram zou dat kunnen proberen, maar het zou nooit de weg van echte film kunnen zijn. Dit zijn echt leuke snapshots van avonturen in mijn thuisland en ik zal mijn favorieten meenemen wanneer ik dit jaar op reis ga. Een kleine glimp van frisse lucht en thuis in mijn zak!


Zie meer van Hannah's werk op haar website en Instagram page.

2019-07-25 #news

Mentioned Product

Diana Instant Square

Diana Instant Square

Shake off expectations and let the Diana Instant Square fill your frame with unpredictable beauty. There’s no re-take, no post-production polishing — you snap the shot and seconds later you hold a beautiful picture filled with strong, saturated colors and soft, moody vignetting in your hands.

More Interesting Articles