Groothoek Galore: LomoAmigo Ennuh Tiu schiet met de LC-W

Als er één woord is dat we kunnen gebruiken om onze LomoAmigo Ennuh Tiu het best te beschrijven, zou het "fun" zijn. Awesome is overused maar dat is ze ook! Haar eclectische en elektrische stijl bij het maken van foto's is slechts bedoeld om je te prikkelen met elk frame. Ennuh kan je laten zien waarom het loont om je camera altijd mee te nemen. Hier laat ze ons een paar dingen zien over het vastleggen van momenten met de veelzijdige LC-Wide.

Vierkante shots gemaakt met de LC-Wide voor tiediet © Ennuh Tiu

Ennuh is het type persoon dat het leven niet wil missen. Camera's zijn haar manier om elk interessant klein detail dat ze tegenkomt te documenteren. Als documentairemaker meent ze dat momenten en herinneringen belangrijk zijn en dat het zonde is om ze niet op film vast te leggen.

“Toen ik op de universiteit zat, ontwikkelde ik de interesse om mijn leven te documenteren. Ik was jaloers op mijn ex-geliefde die elke dag een camera bij zicht had om foto's te maken en alle leuke dingen vastlegde die we op dat moment zouden doen. Het kostte me een tijdje om mijn eigen camera te kopen, dus ik denk dat dat de reden was waarom ik het nu zo koester vanwege alle verspilde herinneringen die ik in het verleden niet kon vastleggen. Een foto die op film is gemaakt, is voor altijd.”

En we zijn blij om te weten dat de LC-W haar niet teleur stelde. Ennuh was in staat om momenten vast te leggen die super interessant zijn. Ze probeerde verschillende stijlen, films en formaten en verzamelde veel mooie momenten op film. Op de vraag hoe de shoot ging, was dit wat ze te zeggen had:

Vierkante shots gemaakt met de LC-Wide© Ennuh Tiu

Fotograferen met de LC-Wide was een zeer interessante ervaring. Om eerlijk te zijn dacht ik eerst dat ik het niet meteen onder de knie kon krijgen - ik vergat steeds de juiste focusafstand in te stellen, enz. Maar nu ben ik blij met hoe alles is verlopen. Ik vind het geweldig dat je een verscheidenheid aan unieke foto's kunt maken per batch waarmee je fotografeert: je kunt vierkantjes, half frame en mijn huidige favoriet schieten: eindeloze panorama-dubbele belichtingen!

Eindeloze panorama's © Ennuh Tiu

Ongeval of niet, haar eindeloze panoramafoto's zijn in sync met haar eigenzinnige en openhartige persoonlijkheid. Deze gestikte frames, een product van toeval, laten zien hoe analoge fotografie onvergetelijke verrassingen biedt. In zekere zin was dit een verfrissende versie van herinneringen die alleen filmfoto's kunnen vertellen.

“My accidental endless panoramas! I accidentally removed the mask and was pleasantly surprised! For someone who likes documenting moments and capturing memories, this painted a picture of my last month or so in an artistic and interesting way that I love.”

Leuk, opwindend en charmant - drie eigenschappen die Ennuh en de LC-Wide gemeen hebben. Er is altijd iets inspirerend om de hoek en met het juiste perspectief kun je ze allemaal op film vastleggen op dezelfde manier als Ennuh deed. Door het leven de hele tijd te serieus te nemen, kan je tot het uiterste gedegradeerd worden. Leef een beetje en begin een hobby. We hebben precies wat je zoekt - analoge fotografie. Onze lieve LomoAmigo heeft een paar woorden voor iedereen die geïnteresseerd is in deze compacte 35mm shootter:

“Ik zou deze camera aanraden aan Tweelingen omdat je verschillende foto's per rol kunt krijgen en je je niet zult vervelen! LOL! Maar serieus, als je eigenzinnige, leuke en unieke foto's wilt, dan is deze camera iets voor jou! Het is het waard!”
Verschoten droomland, genomen met verlopen Solarchrome 100 en de LC-Wide© Ennuh Tiu

Gelukkig is dat niet waar het eindigt. Onze LomoAmigo heeft al plannen voor haar volgende avontuur met de LC-Wide. En je raadt het al, dat is iets om naar uit te kijken:

“A fantasy series, something to do with elves lol but it's still a bit vague at this point. A series about Poblacion at night/a portrait shoot, Pride March 2019 coverage, and I'll be serving as a photo correspondent for a local event called Vinyl Day.”

Veel dank aan Ennuh! Check haar Instagram voor meer.

written by cheeo on 2019-07-22 #culture #people

More Interesting Articles