Objectieve perspectieven op de toekomst van analoog en en de LomoChrome Metropolis XR 100–400

Lomography breidt haar creatieve arsenaal voor filmfanaten uit en staat daarmee weer vooraan als we het hebben over de toekomst van analoog. We spraken verschillende fotografen die allemaal hun mening gaven over de mogelijkheden die ontgrendeld worden door de nieuwe LomoChrome Metropolis XR 100–400.

© Helena Dietenberger + Ida Tangerås, Moka Sheungyang, Yoshitaka Goto met Model: Takashi Okado

Dan Bassini: De toekomst is divers

Het is al jaren lastig om film levend te houden in de analoge industrie en Dan, een analoog portret fotograaf, gelooft dat een verscheidenheid in film de toekomst is van analoge fotografie. Na het zien van de testfoto's met de Metropolis waardeert Dan de enig-in-zijn-soort esthetiek van de emulsie. Een ware traktatie voor filmfotografen.

"Deze film geeft je het gevoel dat er juist gefocust wordt op de imperfecties, en dat het moment wordt vastgelegd in plaats van gecreëerd. Variëteit is heel belangrijk voor de toekomst van film. We hebben de vrijheid nodig om een camera en film te kiezen en zo een idee te hebben wat het eindresultaat zou kunnen zijn."

Kyle Depew: Een nieuwe soort Noir

Kyle Depew van Brooklyn Film Camera is in de ban van de LomoChrome Purple, en heeft dit tot een unieke, exclusieve stijl in filmfotografie verheven. Het was dus ook geen verrassing dat hij meteen gefascineerd was door de LomoChrome Metropolis, vooral door het verrassende kleurenpalet in vergelijking met regulieren kleurennegatieffilms die op de markt zijn. Meer fotografen kunnen nu experimenten met film noir stijl - in kleur.

"Om te zien hoe dit soort speciale films weer beschikbaar worden, zeker de films die Lomography uitbrengt, is heel belangrijk voor me en ook heel belangrijk voor het ecosysteem van filmfotografie in het algemeen. [De LomoChrome Metropolis is] een hele mooie film en het is fantastisch om te zien hoe nieuwe films zoals deze geïntroduceerd worden. Een nieuwe creatieve tool waar we nu mee kunnen spelen."
© Travis Leung, Brian Bruno, Helena Dientenberger, Nicola D'Orta, Louis Dazy

Lauren Roche: Meer analoge mogelijkheden

Ondanks nieuwe digitale media die hier en daar opduiken, is de oprichter en fotograaf van People's Crit, Lauren Roche, altijd toegewijd geweest aan analoge fotografie. Ze nioemt zichzelf een old-timer in hart en nieren, en verkiest filmesthetiek boven digitaal. Ze is van mening dat het fotograferen van landschappen en stadsgezichten goed zou passen bij de LomoChrome Metropolis, aangezien de stijl vaak wanhopig wordt nagemaakt in digitale vorm. En filmfotografen hebben met deze film een voorsprong.

"De Lomochrome lijkt op niets wat ik eerder heb gezien... Ik heb wel gezien dat digitale fotografen deze esthetiek proberen na te maken. Deze nieuwe film geeft heel veel mogelijkheden voor filmfotografen."

Nick Collingwood: We gaan voor Retro-Modern

Filmmaker en fotograaf Nick Collingwood moest aan oude film noirs denken toen hij zag wat de Metropolis kan doen. Met de groeiende populariteit can filmfotografie is hij hoopvol en opgewonden over het feit dat analoge fotografen nu met meer materiaal kunnen werken. Dit helpt de community en industrie te bloeien in dit digitale tijdperk.

"Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden de film in verschillende situaties te kunnen gebruiken... ergens waar ik de kleuren en het contrast, de verzadigdheid van de kleuren echt kan accentueren. Muzikanten met een meer geavanceerde stijl of look zouden dit geweldig vinden. Maar ook voor mode- of straatfotografie, het zou geweldig zijn om te zien hoe de film zou reageren met licht."

Lidybel Aguila: De Urban Film

Een ding wat Lidybel Aguila opviel is hoe de foto's die gemaakt werken met de LomoChrome Metropolis haar deden denken aan de stad. De groen- en grijstinten zijn uniek en lijken op grote gebouwen, structuren en lichten. Voor Lidybel is het een echte game-changer in straatfotografie.

"Ik zou het willen omschrijven als een match tussen groen en grijs, het lijkt op de stad, het licht. Ik vond de zachheid van de huid in de portretten die ik heb gezien hel mooi. Ik wil de film heel graag gebruiken voor portretten in de stad."
© Travis Leung, Louis Dazy, Sam Eder, Helena Dietenberger, Brian Bruno, Yoshitaka Goto

Zach Ruben: Innovatie in kleurenfilm fotografie

Straatfotograaf Zach Ruben omschrijft de foto's die gemaakt zijn met de LomoChrome Metropolis als 'hypervivid', heel erg levendig. Het hoge contrast in combinatie met de verzadigde look geeft een unieke kijk op de realiteit waarmee de foto's die met de Metropolis zijn gemaakt een verdraaiing worden van de realiteit door kleur.

"Een andere kijk op wat kleurenfotografie kan zijn. De esthetiek van de nieuwe Lomo film doet me denken aan filmstills ... Een dramatische blik ... de desaturatie die ik tegenkom in veel verhalende films."

2019-07-23 #gear #videos

More Interesting Articles