LomoChrome Metropolis XR 100–400: Positano met Nicola D'Orta

Fotograaf Nicola D’Orta heeft onlangs een modeserie in Positano geschoten, een van de mooiste plekken in Zuid Italie, met onze nieuwe emulsie: LomoChrome Metropolis XR 100–400 film. Nicola werkt als portret- en modefotograaf en deelt zijn bevindingen van de nieuwste Lomography film.

Zou je ons een korte introductie van jezelf kunnen geven en kunnen vertellen wat jouw aanpak/filosofie is mbt fotografie?

Hi, ik ben Nicola D'Orta, professioneel fotograaf, woonachtig in Napels. Ik maak al foto's van mijn dertiende en ik chiet zowel digitaal als op film. Mijn foto's zijn een fijne combinatie tussen portretten en mode, gemaakt met zowel digitale als analoge camera's. Met mijn foto's probeer ik de details naar boven te laten komen, en hierbij focus ik op gezichten en de emoties van dat moment. In mijn mening, is dat fotografie.

Even technisch! Met welke camera en lens heb je onze nieuwe film getest? En heb je kunstlicht of omgevingslicht gebruikt?

Voor deze serie heb ik met een Leica SL 1968 met een 45/90 f 2.8 lens geschoten en heb ik natuurlijk licht gebruikt. Mijn beeld moet authentiek zijn, zonder enig compromis.

Zou je wat kunnen zeggen over de foto's die je met onze nieuwe film gemaakt hebt?

Dit project is een editorial modeserie, gemaakt op het strand van Positano met een analoge en een digitale camera. Het model is Cristina Losyuk.

En wat vond je van de nieuwe LomoChrome Metropolis film?

Bij gebruik met weinig licht heeft de film prachtige roodtinten, terwijl het ook de geweldige koude tonen behoudt. Belicht met 400 ISO was de film vol detail in de schaduwen met een heerlijke fijne korrel, een symbool van kwaliteitsfilm. Het dynamisch bereik is niet al te groot en ik had liever meer detail in de lichtere gedeeltes gewild maar realiseer me dat dit niet mogelijk is omdat ik met tegenlicht werkte zonder panel of invulflits. Maar al met al ben ik meer dan tevreden met deze nieuwe film!

Wat maakt de film uniek?

Een hoge kleurweergave en een fijne korrel!

Zou je deze film gebruiken voor straatfotografie?

Als ik mag kiezen waar ik foto;s maakt, kies is straten of landschappen. Ik wil de LomoChrome Metropolis zeker nog een keer gebruiken en ik raad hem aan bij iedereen die kleurnegatieffilm schiet!

Zou je de film voor portretten gebruiken?

De fijne korrel is perfect voor het wegpoetsen van kleine oneffenheden in de huid. En dankzij de roodtinten geeft de film fantastische skin tones.

Gebaseerd op jouw ervaring met de film, in welke situaties komt hij het beste tot zijn recht?

Ik zou hem weer gebruiken voor portretten en landschappen.


Dank voor je feedback, Nicola! Voor meer werk van Nicola ga je naar zijn website en Instagram

2019-07-19 #news

More Interesting Articles