MelleSan & Maider B: Moderne nomadische reizigers

Dit is het verhaal van twee Franse moderne nomadische zwervers: MelleSan, die op een eiland in de buurt van Stockholm woont en analoge foto's maakt, sieraden maakt en vintage kleding verkoopt; en Maider B., een analoge fotograaf die gevestigd is in Biarritz, in het zuidwesten van Frankrijk. De twee vrouwen kenden elkaar alleen op internet voordat ze elkaar ontmoetten voor hun avontuur in de woestijn. Je zult ze ontdekken tijdens de reis die MelleSan in dit artikel heeft verteld. Ze vertelt ons hoe het is om in de woestijn te leven, om een buitenlander te zijn in Slab City en vooral om mensen te ontmoeten. Ontdek het verhaal, de analoge foto's met Lomography films en de instant foto's van MelleSan en Maider B. met de Lomo'Instant Wide.

Gemaakt door MelleSan en Maider B. met de LomoChrome Purple

Het kostte me wat tijd om woorden te vinden en foto's te selecteren en terug te gaan naar ons ongelooflijke avontuur zonder er te emotioneel over te worden. Maider en ik waren meer dan 10 jaar een internetvrienden, maar hadden elkaar nooit ontmoet. Beiden delen een liefde voor het verkennen van de wereld en analoge fotografie. Een toeval gebeurde dat we allebei tegelijkertijd in Californië zouden reizen, dus dat liet ik Maider weten en besloten we samen op een fotoreis te gaan.

Gemaakt door MelleSan en Maider B. met de Lomo'Instant Wide

We klikten meteen, liefde op het eerste gezicht, noemen ze dat, waardoor we moeiteloos samen achterin een jeep in slaapzakken sliepen, samen lachden en samen de zonsopkomsten tot zonsondergangen in the middle of nowhere zagen.

We besloten om LA vrij snel te verlaten en op reis te gaan naar de woestijn om mensen te ontmoeten met een verhaal om te vertellen, mensen die besloten hebben om op een totaal andere manier te leven dan de meeste van ons. Dat zijn de verhalen die we wilden proberen vast te leggen ons laten inspireren. Beelden en verhalen om voor altijd te bewaren.

Foto's gemaakt door MelleSan en Maider B. met de Lomography Color Negative 400 ISO

Ik ben 5 jaar geleden zelf uit Parijs vertrokken om te gaan wonen in een klein huis in het midden van het bos op een eiland buiten Stockholm in Zweden, dus ik wist al een beetje welk netwerk er zou kunnen leven.

Maar wat ons vooral op dit avontuur zou treffen, was het communityleven dat we bij Slab City vonden. Ik had al eerder gehoord van Slab City, "de laatste vrije plek in Amerika" gelegen op wat ooit een militair basisveld was. Sommige mensen waarschuwden me om niet te gaan, dat het misschien onveilig was voor twee buitenlandse meisjes om deze vrije zone te betreden waar mensen hun eigen wetten maken in het midden van de woestijn met het echte "Mad Max" gevoel. We besloten om daar een tijdje te gaan wonen om ons eigen oordeel te vellen.

Foto's door MelleSan en Maider B. met de LomoChrome Purple

Wat we daar aantroffen was meer dan we verwacht hadden. Ware vriendelijkheid, solidariteit tussen mensen, mensen die ons welkom lieten voelen, bereid om een beetje van hun verhaal met ons te delen, waarom ze alles achterlieten om opnieuw te beginnen met niets in een nogal ruwe omgeving. De woestijn is niet de gemakkelijkste keuze om naartoe te gaan, maar ze leken daar hun gelukkige plek gevonden te hebben.

Foto's door MelleSan en Maider B. met de Lomography Color Negative 400 ISO

We brachten tijd met George door die we ook op film hebben geportretteerd. Hij nam ons mee met zijn hond in zijn auto en reed ons rond Slab om mensen thuis te ontmoeten, meestal 'huizen' gemaakt van zelfgemaakte geïmproviseerde tenten met stoffen of gerecyclede materialen. Daar ontmoetten we ook deze prachtige kunstenaarsvrouw genaamd Nada, die al een paar jaar bij haar dochters op Slab gewoond en nooit haar vrijheid zou inruilen om terug te gaan naar iets anders.

Foto's door MelleSan en Maider B. met de Lomo'Instant Wide

Mensen waren lief en gastvrij, bereid om ons te laten zien hoe ze leefden ondanks het feit dat we "buitenstaanders" waren. Het was bijna moeilijk om Slab City te verlaten, maar we hadden meer mensen om te ontmoeten en meer ervaringen in de woestijn te krijgen. Maar één ding is zeker, de woestijn verandert je op een of andere manier, en je kunt nooit meer hetzelfde zijn.

We werden ook getroffen door het aantal mensen dat in hun auto's of aanhangwagens woonde als een permanente bewoning, waardoor ze veranderden in minimalistische huizen, mensen die besloten hadden dat ze geen belachelijke bedragen wilden betalen voor het huren van appartementen in de steden zoals Corey, oorspronkelijk uit Ohio, die naar LA verhuisde en in zijn auto woont, waardoor hij de vrijheid heeft om mobiel te zijn en rond te reizen.

Foto's door MelleSan en Maider B. met de Lady Grey B&W 35 mm ISO 400

Of mensen die besloten om fulltime door te gaan, zoals deze lieve mensen uit Oregon die we ontmoetten in Death Valley die ons hielpen toen we onze huurauto om 7 uur 's ochtends vast zat in de woestijn.

Verderop in mijn reis naar het zuiden ontmoette ik ook Leslie in Texas, een kunstenaar die in de mooiste houten hut woont, net buiten de stad, met boerderijdieren, en kunstenaars als buren met een kleurrijke artistieke speeltuin. Leslie maakt de mooiste handgemaakte unieke kledingstukken gemaakt van gerecycled leer.

Foto's door MelleSan en Maider B. met de Lomography Color Negative 400 ISO

Al deze ontmoetingen en nog veel meer bevestigden ons dat er niet slechts één manier van leven is. Er zijn veel manieren om geluk te vinden in het leven wanneer je het met een open hart en geest benadert. Duurzamere manieren voor de toekomst die nu al blijken te werken.

Reizen en nieuwe ervaringen veranderen je, je komt nooit hetzelfde terug - je leert en opent je ogen op alle opties die je voor jezelf kunt creëren. Vrij voelen.

Foto door by MelleSan en Maider B. met de LomoChrome Purple

Volg MelleSan op haar website en Instagram en Maider op haar website en Instagram. Bekijk meer foto's van hun reizen op hun Instagram-account
Maider and San aux Amériques.

written by florinegarcin on 2019-07-10 #gear #people

Mentioned Product

Lomo'Instant Wide

Lomo'Instant Wide

We're thrilled to introduce the Lomo'Instant Wide — the world's most creative instant wide camera and lens system! Combining high quality craftsmanship with versatile features, the Lomo’Instant Wide is the instant camera for any and every person who revels in capturing every beautiful, bizarre and bewildering moment in a creative, super wide, crisply sharp and perfectly exposed way.

Add to Cart

More Interesting Articles