Analoog de wereld rond: Aveiro en Coimbra

Lomograaf Marko Halas, a.k.a. elmahiko heeft onlangs een citytrip gemaakt in Portugal. Weg van de hoofdstad, naar de steden Aveiro en Coimbra. Aveiro is een havenstad die bekend staat om zijn kleurrijke boten door de kanalen, versierd met Noveau-architectuur, terwijl Coimbra de restanten van de middeleeuwse geschiedenis herbergt door historische gebouwen, waar de oudste universiteit van Portugal is gevestigd.

In mei reisde ik met mijn zus naar Portugal toen ze een beurs kreeg om een week lang lezingen te houden aan de Universiteit van Aveiro. Ik had veel tijd om de stad alleen te verkennen, dus ik heb rondgedwaald door de stad met twee camera's en een zak film. Aveiro is een klein kustplaatsje met een klein netwerk van kanalen en kleurrijke gevels die me aan Venetië doen denken. Ik maakte veel foto's van kleurrijke boten, "malicieros" genaamd, die door deze kanalen trokken. Ook heb ik er spijt van gehad dat ik van prachtige gevels geen meer kleurenfoto's heb gemaakt.

Mijn advies is om busrit naar de Costa Nova (15 minuten) te maken, waar je beroemde vissershuizen kunt zien die in felgekleurde strepen zijn geschilderd - of ga naar het strand en geniet van de golven.

We hebben ook een dagtrip gemaakt naar een veel grotere stad genaamd Coimbra, die ongeveer 50 kilometer van Aveiro verwijderd is. Old University is hier een must met verbluffende architectuur, vooral wanneer de afgestudeerde studenten door de straten dwalen in hun "toga's" waardoor de scène lijkt op de Harry Potter-film.

Als je in Aveiro bent, mis dan niet de traditionele restaurants in "Forum", mijn favoriete maaltijd is Francensinha - een tosti sandwich gedoopt in tomatensaus met wat friet.


Neem jij ons Analoog de wereld rond? Stuur een mail naar ciel.hernandez@lomography.com met als onderwerp Around the World in Analogue en deel je reis met de community!

2019-07-12 #places

More Interesting Articles