Hoe leg je de zomerse vibes vast?

Wat is meer zomers dan de blauwe lucht, de zee en het strand? Er zijn veel manieren om de sfeer van het seizoen vast te leggen zonder generiek of cliché te zijn. Hier vragen we filmliefhebbers en lomografen Eda Öztürk a.k.a. sakuramiyao en Darren Zhu, bekend als apollozdy over hoe je de beste foto's kunt samenstellen die meteen "zomer" zeggen!

Credits: apollozdy, pete & miaumiau-wildekatze

Schiet in kleur

Voor Darren betekent zomer altijd langere dagen en verzadigde kleuren. Hij zou zijn Nikon F100 en F3, 50mm f1.4 samen met de Lomography Color Negative 400 film gebruiken. Soms pakt hij ook zijn Diana F+ cameramet de 75 mm glazen lens vanwege de fijne kleuren. Zelfs Eda zweert bij de Lomography Color Negative 400, en wisselt deze met de Kodak Color Plus. Profiteer dus van het krachtige zomerzonlicht met kleurnegatieve rollen. Eda stelde ook voor om rangefinder-camera's te gebruiken om de beste resultaten te produceren.

Credits: sakuramiyao, apollozdy & oldskool_rider

Wandel voor het leven en de natuur

Zomer betekent meer licht overdag. Afgezien van de gebruikelijke zomerdingen, zoals het strand, gelooft Eda dat de zomer het best wordt weergegeven door de natuur - in het bijzonder "een bos vol grote en stijlvolle bomen... en een hoge klif waar de zon overschaduwd waar je de natuur kunt zien ontvouwen". Al plannen aan he maken voor een kampeertrip? Er is niets meer zomers dan een uitje in het bos. Darren fotografeert elke dag tijdens zijn lunchpauze op het werk, op zoek naar tekenen van 'leven' in het stedelijk landschap.

"I enjoy walking around the park or residential area to find something interesting. As you know, summer is the best season for people to walk around nearby their living area. So I think to try to explore something new which you already familiar with will also be interesting."
Credits: apollozdy & sakuramiyao

Plezier

De beste manier om de geest van de zomer vast te leggen, is door het element van plezier in een moment te vinden. Zomer betekent: zomervakantie, lange vakanties, recreatie en ontspanning. Zowel Eda als Darren geloven dat 'plezier' een belangrijk onderdeel is van je zomerfoto's, waardoor elke opname extra speciaal is en meer opvalt. Darren zegt:

"I think the best way to capture the summer is by catching the exciting moment. Such as a smile of people during a summer trip, a relax shadow behind a tree, a sunset by the sea, etc."

Kijk naar seizoensgebonden zomerbloemen, zomersportactiviteiten en het heerlijke eten dat seizoensgebonden is tot de zomer, bijvoorbeeld ijs, watermeloen, enzovoort. Vergeet ook niet om lachende en lachende gezichten vast te leggen!

Credits: bccbarbosa, theghostfactory, xkelx & anarchy

In het moment

Je leeft maar één keer, dus probeer in het moment te komen! Maak je niet druk over de details en geniet van spontaniteit. Voor Eda is het het soort magie dat je nodig hebt:"To take the best summer photos I believe you need a few magical things. It’s a mix of unrehearsed behavior, good timing and a good angle of living in the moment and your feelings surrounding it. I believe the best photographs come from certain special feelings."

De zomer is het perfecte seizoen om je te storten op verschillende creatieve experimenten. De Lomography-levensstijl is op zijn hoogtepunt. Wees niet bang om fouten te maken, laat die wazige, lichtlekkende, overbelichte en onderbelichte foto's zien. Wij adviseren de Lomo'Instant Square Glass or the Diana Instant Square voor de meest spontane momenten.

Credits: apollozdy, domemerson, kylethefrench, kobkob & sovulia

Zoals Eda zou zeggen: "Try more, dream more, see more!" Laat je creatieve energie los in de geest van de zomer.


Scoor je zomerse analoge uitrusting en bezoek de Online Shop of een van onze Gallery Stores!

2019-07-05 #tutorials

More Interesting Articles