Lomography Tutorials: 10 tips voor foto's maken met de Lomo'Instant Wide

Instant fotografie wordt het nieuwe favoriete medium en is een geweldige manier om elke analoge liefhebber te laten kennismaken met alles wat met film te maken heeft. Ontdek het volledige creatieve potentieel van de Lomo'Instant Wide met deze 10 tips. In dit artikel geven we een opsomming van de verschillende functies van je Lomo'Instant Wide-camera, met de prachtige stad Parijs als achtergrond!

De normale foto

Voor deze foto's heb ik geen enkele aanpassing gedaan, ik heb de flitser uitgeschakeld omdat de helderheid goed genoeg was. Je kunt dus heel eenvoudig zien wat voor soort foto's je met je camera kunt maken. De basishoek van de Lomo'Instant Wide is perfect om al je herinneringen vast te leggen.

Gemaakt met de Lomo'Instant Wide

Ultra Wide-Angle

In de Lomo’Instant Wide pack, heb je een ultragroothoeklens die je op de basislens kunt toevoegen. Om je te helpen bij het inkaderen heb je ook een speciale groothoekzoeker, wat erg handig is en je een beter beeld geeft van het frame dat je aan het maken bent. De eerste foto is gemaakt met de basislens van de camera, die al goed is! De tweede is gemaakt met de ultragroothoeklens waarmee elementen van het gebouw kunnen worden getoond die niet zichtbaar waren op de eerste foto. Je kunt de groothoeklens in veel situaties gebruiken, voor landschapsfoto's, groepsfoto's of wanneer je je in de buurt van een onderwerp bevindt en juist een stapje terug wilt doen.

Gemaakt met de Lomo'Instant Wide zonder en met de ultra wide-angle lens

Multi-exposures

Om foto's te maken met meerdere belichtingen zoals deze, hoef je alleen maar op de MX-knop te drukken en te fotograferen. Zolang je niet nogmaals op de knop drukt, wordt de foto niet geprint en kun je meerdere belichtingen blijven maken. Voor de eerste foto schoot ik eerst enkele bladeren van een boom en vervolgens de voorkant van een gebouw. Ik werd geïnspireerd door de piramide van het Louvre, ik dacht dat het een interessant onderwerp zou zijn. Waarom maar één piramide, terwijl je met een dubbele belichting er twee kunt hebben? Voor deze tweede opname stond de zon bovenaan, dus besloot ik de twee foto's te onderbelichten om te voorkomen dat de weergave overbelicht zou worden. Vergeet bij meervoudige belichtingen niet te onderbelichten, zodat je foto's niet te wit zijn! De Lomo'Instant Wide heeft een belichtingsknop, die je kunt instellen op -1 (wat ik hier heb gedaan), op nul of +1.

Gemaakt met de Lomo'Instant Wide en de MX-knop

De splitzer

De splitzer is een accessoire dat je voor de lens doet waardoor je een deel van de foto kunt verbergen. Je kunt besluiten om meer of juist minder te verbergen, afhankelijk van wat je wilt. Door tegelijkertijd de MX-functie te gebruiken, kun je best coole foto's maken! De eerste foto hier, bijvoorbeeld, is gemaakt door de bovenkant van de lens te verbergen om een foto van een deur te maken. En in de tweede keer door de onderkant van de lens te verbergen terwijl je een foto maakt van paraplu's die in de lucht hangen. Voor de tweede foto wilde ik ook twee verschillende elementen op het Stadhuisplein mengen. Tegenover mij had ik bomen die ik met de splitzer aan de linkerkant van de lens fotografeerde. Toen voltooide ik mijn foto met het gebouw van het stadhuis. Dit is een manier om het landschap opnieuw te definiëren op basis van wat je wilt laten zien. Evenals voor de multi-belichting, kun je meer dan twee foto's maken - het is aan jou!

Gemaakt met de Lomo'Instant Wide en de splitzer

Close-up

Om close-ups te realiseren, is de Lomo'Instant Wide uitgerust met een macrolens die voor de lens kan worden geplaatst. Ik heb het op bloemen getest, omdat het lente is en de parken van Parijs vol zitten met prachtige bloemen. Voor de eerste foto met de gele bloemen heb ik de afstand tot het minimum (0,6 m) ingesteld en de cameralens op 10 cm afstand van de bloem die ik scherp wilde zien. Ik heb op de knop gedrukt en dat is het resultaat!
De tweede foto was in de ochtend, de zon was nog niet zo fel. Ik heb dezelfde instellingen gebruijt als voor de vorige, met slechts één verschil. Omdat de helderheid minder was, gebruikte ik +1 van de belichting, zodat mijn foto voldoende helder was.

Gemaakt met de Lomo'Instant Wide en de close-up lens

Long exposure

De Lomo'Instant Wide heeft een Bulb functie, waardoor lange belichtingstijden mogelijk zijn. Voor deze foto's wilde ik de lichtstromen van de auto's te pakken krijgen. Omdat ik bij een bushalte was, probeerde ik een stabiel oppervlak te vinden (in deze gevallen is een statief altijd beter). Dus ik zette de camera apparaat op een barrière. Ik heb de afstand op oneindig ingesteld omdat ik alle elementen zo scherp mogelijk wilde hebben. En toen wachtte ik op de auto' en drukte de sluiter een paar seconden in (voor beide foto's: tussen de 3 en 5 seconden).

Gemaakt met de Lomo'Instant Wide en de Bulb-functie

Kleurenfilters

Voor deze foto's wilde ik spelen met de kleuren en de sfeer transformeren! Voor de eerste heb ik de blauwe kleurengel gebruikt om de foto kouder te maken en voor de tweede wilde ik het tegenovergestelde doen met de roze kleurengel. Dit geeft een warmere sfeer! De kleurengels zijn zeer eenvoudig te gebruiken, schuif ze gewoon voor de flitser om kleur te geven aan je foto's. Voor de foto van bloemen heb ik de blauwe kleurengel vooraan geplaatst om dit boeket een speciale sfeer te geven!

Gemaakt met de Lomo'Instant Wide en de kleurengels

Externe flitser

De Lomo’Instant Wideis de enige instant-camera met een PC Sync Socket. Voor deze foto gebruikte ik de Flash Fritz the Blitz, die ik via een kabel met de Lomo'Instant Wide verbond. Ik heb de MX-functie geactiveerd omdat ik een dubbele belichting wilde doen. Voor de eerste opname heb ik de flits georiënteerd zodat deze de bovenkant van het gezicht zou belichten. Voor de tweede opname heb ik een kleurfilter voor de flitser geplaatst, om een warmere sfeer te geven, en heb ik het van onderaf georiënteerd. Ik heb ook de snelheid van de camera ingesteld op 1/30 omdat er geen licht in de kamer was. Met deze optie kunt je foto's realiseren met een standaardflitser of met een aantal studioflitsers.

Gemaakt met de Lomo'Instant Wide en een externe flitser

Selfie-modus

Met de geïntegreerde spiegel van de Lomo'Instant Wide kun je afscheid nemen van slechte selfies! Je kunt je camera vasthouden, in de kleine spiegel naast de lens kijken en fotograferen en schieten! De tweede oplossing is de afstandsbediening. In de lensdop bevindt zich een zelfontspanner en een externe ontspanknop. Ik heb de scherpstelafstand ingesteld met betrekking tot waar ik zou zijn, ik legde de camera op een stabiel oppervlak en activeerde de afstandsbediening. Deze tool kan erg handig zijn om groepsfoto's te maken zonder de aanwezigheid van een persoon op te offeren!

Gemaakt met de Lomo'Instant Wide met de afstandsbediening

Portret

Met deze instant-camera kun je echt elk type foto maken! Je kunt het voor portretten gebruiken, met de groothoek kun je portretten op ongewone plaatsen vastleggen, maar je kunt ook dichterbij komen om portretten strak te maken. Voor deze foto was ik op 2 meter afstand van mijn onderwerp.

Gemaakt met de Lomo'Instant Wide

Nu is het jouw beurt! Ga naar onze online shop voor de Lomo’Instant Wide en alle creatieve accessoires!

written by Anna Carestia on 2019-07-02 #gear #tutorials

More Interesting Articles