Vijf jaren van eindeloze mogelijkheden: composities door Lomo Lomo'Instant Mini masters

De Lomo'Instant Mini herenigt de kunst van instant fotografie met kunstenaars en fotografen uit de 21e eeuw. Nu kunnen meer mensen de analoge routine ervaren via een eenvoudiger, probleemloos en spontaan medium. De afgelopen jaren is er veel Instax mini kunst mee gemaakt, maar hier zijn onze favorieten, geschoten met de Lomo'Instant Mini-camera.

Ian Hobson: Felle lichten in de donkere nacht

Ian Hobson, is een fotograaf uit het Verenigd Koninkrijk en startte zijn Lomo'Instant Mini avonturen met light painting. Light painting was altijd al onderdeel van Ian's leven, hij gebruikt deze techniek al sinds de jaren 80. Vanaf 2004 is zijn werk erg herkenbaar door de neon strepen in de nacht. Hij testte de Lomo'Instant Mini in combinatie met de Pixelstick, een veelzijdig licht painting accessoire. De resultaten van zijn kenmerkende stijl op een instant camera stelden niet teleur en gaf hem creatieve controle:

Ik gebruik de Lomo'Instant met veel plezier, omdat het een zeer effectieve manier is om het idee weg te nemen dat de light paintings die ik maak op de een of andere manier digitaal worden gegenereerd of verbeterd. En een ander voordeel is dat ik snel kan zien of een foto lukt, en zo niet, dan pas ik het aan totdat het gewenste effect is bereikt. Alle foto's zijn afzonderlijke belichtingen gemaakt in bulb-modus, met behulp van een kabelontspanner."

"Ik gebruik de Lomo'Instant met veel plezier, omdat het een zeer effectieve manier is om het idee weg te nemen dat de light paintings die ik maak op de een of andere manier digitaal worden gemaakt of bewerkt. En een ander voordeel is dat ik snel kan zien of een foto lukt, en zo niet, dan pas ik het aan totdat het gewenste effect is bereikt. Alle foto's zijn afzonderlijke belichtingen gemaakt in bulb-modus, met behulp van een kabelontspanner."

Analoge mode met Emmanuele Ferrari

Fotograaf Emmanuele Ferrari schiet zijn modefoto's het liefst analoog. Samen met modellen Marta and Karina, de Ying en Yang van de catwalk_, ging hij naar Ibiza om de Lomo'Instant daar 4 dagen te gebruiken. De resultaten zijn erg Lomografisch.

“Camera's, lenzen en kleding overal; ik voel me thuis in deze 'geordende' rotzooi! Alle backstage foto's zijn met de Lomo’Instant gemaakt, en geven een vleugje vintage aan deze momenten.”

Joe Nigel Colemon over een schilderachtige en spontane herontdekking

Joel Nigel Colemon, fotograaf uit Melbourne, was al gestopt met instant fotografie, toen film en camera's een tijdje niet verkrijgbaar waren. Met de Lomo'Instant Mini werd de passie weer aangewakkerd, en hij test de camera in de Mojave woestijn en in Tasmanie, waar hij het volle potentieel van de camera benut met de meest kleurrijke foto's.

"Ik hield altijd al van de kleuren en tonen die je met Fuji Instax-film krijgt, dus ik was behoorlijk opgewonden toen ik hoorde over een camera die je zoveel controle geeft. Door de bulb-instelling kan ik foto's maken die precies worden hoe ik wil."

Een test in weerbaarheid met Britta Burger

Doordeweeks is Britta Burger oprichter en redacteur van tijdschriften, en in haar vrije tijd is ze een filmfotografie enthousiast. Ze nam de Lomo'Instant Mini mee op een sneeuwtrip in Oostenrijk. Volgens Britta is de Lomo'Instant Mini geschikt voor alle situaties, zelfs in koud weer.

"I besloot een serie te maken van sneeuwfoto's in Oostenrijk. De dromerige kwaliteit van de foto's gaf de koude bevroren winter perfect weer, en de Lomo’Instant was er weerbestendig en makkelijk in gebruik. "

Marie Toh over Chiaroscuro en een Terrazzo Lomo'Instant

Marie Toh, fotografe uit Singapore, heeft haar Lomo'Instant Mini gecustomized met een speciaal pigment en een patronen 'terrazzo' design. Daarna heeft ze hem geladen met een pakje Instax Mini film voor een binnen shoot met licht en schaduwen. Zo kwam de serie "Home" to stand. Het idee was om herkenbare en intieme herinneringen te maken, en dit is precies wat haar Lomo'Instant Mini met terrazzo patroon heeft gedaan.

"Het [Lomo'Instant Mini] was een stuk groter dan ik dacht maar erg licht, dus je neemt hem makkelijk mee. Ik vind het fijn dat het compact en simpel is, en de instructies waren makkelijk te volgen. Ik werkte rondom het thema 'thuis'; aangezien ik in twee verschillende landen heb gewoond het afgelopen jaar. Een essentieel onderdeel van wat een huis een thuis maakt, zijn de herinneringen, en een instant camera kan een moment vastleggen en er een herinnering van maken. Het terrazzo patroon heb ik gemaakt omdat de vloer van mijn ouderlijk huis dit had, en dit gaf aan waar ik vandaan kom."
Foto's door Marie Toh

Dubbele belichtingen master Matthieu Vautrin

Een van de grootste voordelen van de Lomo'Instant Mini is de MX stand, een speciaal kenmerk dat bijna in iedere Lomography camera terugkomt. Natuurlijk heeft fotograaf Matthieu Vautrin hier meteen gebruik van gemaakt en hij testte deze stand in de straten van Parijs en Rome, met zijn geliefde als zijn muse.

"Na een paar keer testen kreeg ik goede resultaten, die eigenlijk nog veel beter waren dan ik had verwacht van een instant camera... Ik denk niet teveel na maar leg vooral vast wat ik op dat moment zie of in gedachte heb."

Wordt onderdeel van de instant revolutie! Koop je eigen Lomo'Instant Mini in deOnline Shop.

2019-06-11 #gear

More Interesting Articles