Nieuwe Petzval 55 mm f/1.7 MKII Bokeh Control: De eerste indrukken van Itsjoycegrace

Portretten vol charme en magie, een eigen wereld met interessante en authentieke taferelen. Fotografe Emma, ook bekend als Itsjoygrace heeft de New Petzval 55 mm f/1.7 MKII Bokeh Control getest, en hier deelt ze haar impressies! Ontdek haar prachtige foto's en stap in haar fotografische wereld.

Foto's door Itsjoygrace met de New Petzval 55 mm f/1.7 MKII Bokeh Control. Model: Sarah Conrad

Hallo Emma, hoe is het? Zou je jezelf willen introduceren?

Hallo, het gaat goed, dankje! Mijn naam is Emma, ik ben 21 jaar oud en ik ben een fotografie studente en fotografe in Parijs, Frankrijk.

Waarom ben je met fotografie begonnen?

Ik denk dat dit op de middelbare school was. Ik was altijd erg gevoelig voor verschillende kunstvormen, en toen ik aan het bedenken was wat ik later zou willen doen, kwam ik een oud fotoalbum van mijn ouders tegen met heel veel analoge foto's die ze tijdens hun reizen hebben gemaakt. Daar is het allemaal begonnen.

Foto's door Itsjoygrace met de New Petzval 55 mm f/1.7 MKII Bokeh Control. Modellen: Paola di Monica, Flora Mezino, Sarah Conrad.

We zien dat je vooral portretten maakt, is dit je favoriete onderwerp?

Ik denk dat we dit kunnen zeggen maar ik vind het ook leuk om uit m'n "comfort zone" te gaan door ernaast mode en concerten te fotograferen. Maar al mijn foto's zijn georienteerd rond de persoon en de emoties, dat is iets wat me erg raakt. De mensen die ik ontmoet tijdens de shoots inspireren me enorm.

Wat waren je indrukken van de Nieuwe Petzval 55mm f/1.7 MKII Bokeh Control ?

Fantastisch! Ik was erg verrast, het is een volledig handmatige lens en ik wist niet of het me zou lukken om hem onder de knie te krijgen maar dit ging gelukkig erg snel. Ik vind de lens erg scherp met een verrassende waas in de achtergrond.

Foto's door Itsjoygrace met de New Petzval 55 mm f/1.7 MKII Bokeh Control. Modellen: Flora Mezino, Sarah Conrad, Paola di Monica.

Wat deed je anders met deze lens?

Met zijn circulaire bokeh-effect gaf het meer dynamiek aan sommige foto's. Dit testte ik min of meer subtiel, ik vond dit aspect in ieder geval erg interessant in beweging.

Kan je ons vertellen wat je inspiratie was voor deze serie foto's?

Ik wilde de lens graag testen in verschillende omgevingen: buiten met een reflector en veel wind en architectuur, binnen met kunstlicht en geënsceneerd, en totaal geïmproviseerd in de metro. Deze 3 verschillende shoots zorgen ervoor dat ik verschillende situaties had om te testen en dat ik composities kon maken die ik al een tijdje in gedachte had.

Foto's door Itsjoygrace met de New Petzval 55 mm f/1.7 MKII Bokeh Control. Modellen: Flora Mezino, Paola di Monica, Sarah Conrad.

Heb je nog een tip voor mensen die graag portretten willen maken met de New Petzval 55 mm f/1.7 MKII Bokeh Control ?

Neem de tijd zou ik zeggen! Alles is handmatig en ik vind dat je nooit haast moet hebben als je het beeld maakt wat je voor ogen hebt. Deze manier van doen en rekening houden met elk detail biedt een andere visie op de foto's en maakt het mogelijk nauwkeuriger te zijn. Wees ook nieuwsgierig om nieuwe dingen te testen, met de verschillende bokeh-niveaus die de lens biedt, kan je makkelijk een ander verhaal vertellen door dezelfde hoek met verschillende functies te gebruiken, dat is heel interessant.

Foto's door Itsjoygrace met de New Petzval 55 mm f/1.7 MKII Bokeh Control. Modellen: Flora Mezino, Paola di Monica.

Als je meer werk van Itsjoygrace wil zien, volg haar dan op Instagram, of ga naar haar website. Haar modellen zijn ook te vinden op Instagram, Sarah Conrad, Flora Mezino, Paola di Monica.

written by Anna Carestia on 2019-06-11 #gear #news #people

New Petzval 55mm f/1.7 MKII Bokeh Control

Introducing the New Petzval 55 mm f/1.7 — the first Lomography Art Lens designed specifically for the ever-growing mirrorless market. The Petzval 55 mm f/1.7 features refined optics, a sleek industrial design, and a better-than-ever bokeh control system. We’ve added a delicately smooth focusing ring and a new stopless aperture diaphragm for video functionality, making the Petzval 55 mm f/1.7 more flexible than its predecessors.

More Interesting Articles