Het zit allemaal in de lens — De kunst van bokeh met de nieuwe Petzval 55 mm f/1.7 MKII

Bokeh —in eerdere artikelen uitgebreid behandeld. Deze fotografie term heeft een polariserend effect op fotografen, die meestal verdeeld zijn tussen degenen die ervan houden en degenen die er, zacht gezegd, geen fan van zijn. Als je dit artikel leest gaan we er vanuit dat je het juist mooi vind om bokeh in je foto's te hebben, of dat je er op z'n minst door geïntrigeerd bent.

Credits: raywychin

Voor sommige mensen een “gimmick”, voor anderen een esthetiek. Bokeh wordt gebruikt om beeld een visuele flair te geven. Het kan gebruikt worden om het onderwerp te benadrukken en het er echt uit te laten springen. Bokeh kan karakter geven aan de meest simpele objecten door ze een zachte en dromerige achtergrond te geven. Het "wazige" en "mistige: waar het Japanse woord boke voor staat geeft een interessant effect en het is belangrijk om te begrijpen hoe het je foto's kan beïnvloeden.

Voorbij de blur - Het begrijpen van Bokeh

Bokeh is meer dan onscherpe foto's. Bokeh wordt geproduceerd door opzettelijk zachte en delicate vervagingen te creëren in de achtergrond van een foto. Dit wordt gedaan door te fotograferen met een open diafragma en met focus op het onderwerp. Deze techniek legt de nadruk op het onderwerp en voegt diepte toe aan het beeld door een artistieke "achtergrond" voor de foto te creëren. Dit effect wordt bereikt door een lens te gebruiken met een open diafragma en een kromming die helpt bij het creëren van prachtige swirly achtergronden.

En alhoewel de blur een groot gedeelte is van de charme van bokeh, het is niet het enige. De kwaliteit van de blur is ook een factor. Het simplel vervagen van de achtergrond is niet genoeg. Een opmerkelijk bokeh-effect zorgt er ook voor dat de vervaging op de achtergrond bijdraagt aan de algehele kwaliteit van het beeld, en er geen afbreuk aan doet. De zachte en dromerige bokeh van de Petzval-lenzen zijn erg geliefd en onze community staat vol met geweldige bokeh foto's.

Credits: klive0420, danika, nataliaromanova, sertacy & andrejrusskovskij

Bokeh door de nieuwe Petzval 55 mm f/1.7 MKII Art Lens

De Petzval Art Lens familie is speciaal gemaakt voor deze unieke vorm van fotografie. Ontworpen om te kunnen schieten met open diafragma en met verschillende diafragmaplaten voor verschillende vormen van bokeh. De Petzval Art Lenzen geven je foto's een unieke look. De esthetiek die Joseph Petzval in 1800 creëerde leeft voort in deze lenzen. De Petzval Art Lenzen zijn niet alleen een eerbetoon aan de swirly bokeh van een vorige generatie, ze herdefiniëren ook wat het vandaag is en betekend.

De Petzval Art Lenzen geven door een compositie ook een unieke kijkervaring. Het menselijk oog heeft een grote visuele perceptie, wat inhoudt dat het een uitstekende scherptediepte heeft. Simpel gezegd, bokeh is niet zo goed te zien door het blote oog. Maar de unieke lenselementen van de Petzval Art Lenzen helpen het menselijk oog de bokeh te herkennen.

© Birgit Buchart, Harimao Lee, Apostolos Tsolakidis, Danny Nedkova, Peter Obermoser, Yuya Sugimoto (Alle foto's zijn genomen met de nieuwePetzval 55mm f/1.7 MKII)

Optiek speelt een cruciale rol bij het vastleggen van bokeh. De kunstzinnige wervelingen en delicate lichtbollen die op film of digitaal scherm worden geregistreerd, kunnen de schijnbaar alledaagse onderwerpen complimenteren, accentueren en benadrukken. Een ander groot voordeel van bokeh is dat het de achtergrond tot een vitaal onderdeel van een afbeelding kan maken. Het maakt de achtergrond niet alleen interessanter, het helpt ook bij het maken van de achtergrond een belangrijke visuele component, zoals een acteur in een ondersteunende rol.

De nieuwe Petzval 55 mm f/1.7 MKII is de nieuwste toevoeging aan onze Petzval Art Lenzen. Deze lens is vanaf de grond opgebouwd, met behoud van het klassieke optische ontwerp van Joseph Petzval, maar ook met behulp van moderne optiekglaselementen, coatings en montagemethoden. Dit is om ervoor te zorgen dat de klassieke, kenmerkende look behouden blijft, terwijl het goed blijft werken met full-frame systeemcamera's.
---

De Petzval 55 mm f/1.7 MKII is ontworpen met fotografen en filmmakers in ons achterhoofd. Deze veelzijdige 55mm art lens brengt de unieke look van Joseph Petzval’s originele lens naar full frame systeemcamera's. De art lens is ontworpen voor volledige creatieve flexibiliteit, met 7 niveaus van Bokeh Control en een dubbel; diafragma systeem. De optiek is geoptimaliseerd om de swirly bokeh te behouden zonder scherpte verliezen in het midden. Het is een onmisbare aanvulling in je creatieve arsenaal. Pre-order je lens nu in de online shop.

written by cheeo on 2019-05-27 #gear

More Interesting Articles