Petzval 55 mm f/1.7 MKII De eerste indrukken van Taylor Antisdel

Taylor Antisdel is een filmmaker en fotograaf uit Brooklyn met een liefde voor weinig licht. We vroegen Taylor zijn gebruikelijke apparatuur voor een avond te ruilen om te testen hoe de Petzval 55 mm f/1.7 MKII bevalt.

Portret van Taylor Antisdel door Katherine Maxwell (niet genomen met de Petzval 55 MK II)

Naam: Taylor Antisdel
Locatie: Brooklyn, NY
Beroep: Freelance filmmaker / fotograaf
Website: taylorantisdel.com
Instagram: @taylor_antisdel

Welkom bij het Lomography Magazine, Taylor! Kan je iets over jezelf en je fotografiewerk vertellen?

Mijn preoccupatie met camera's begon toen mijn ouders me vroegen om onze kerstvieringen vast te leggen met onze VHS-camera. Ik herinner me dit prachtige bevrijde gevoel, in staat te zijn rond te zweven rond het feest met het perfecte excuus om alle gesprekken van de volwassenen af te luisteren. Sindsdien zijn de dingen niet veel veranderd. Ik gebruik de camera om te luisteren - om nieuwe plekken te verkennen, nieuwe mensen te ontmoeten en te luisteren.

Taylor Antisdel met de Petzval 55 mm f/1.7 MKII BC

Er zijn zoveel interessante dingen om vast te leggen als je op pad gaat. Hoe hou je alle actie bij?

Ik vind het heerlijk om 's avonds alleen op pad te gaan, als er juist iets minder actie is. Ik ga op zoek naar kleine verlichte stukjes. Vooral silhouetten vind ik er mooi om vast te leggen.

Kan je ons vrtellen wat je ervaringen waren met de bokeh control van de Petzval 55 mm f/1.7 MKII?

Het was heel leuk om de Petzval te testen. De lens zorgde ervoor dat ik iets rustiger aan moest doen en wat bewuster moest schieten, wat ik erg prettig vond. Het midden van het frame is heel erg scherp en trekt echt de aandacht naar het onderwerp. En de omringende bokeh is prachtig en wanneer de omgeving neon, of flikkerend licht had kreeg ik hele interessante composities. Bij video vond ik het iets lastiger om te focussen en dit was heel anders dan de apparatuur waar ik doorgaans mee werk. Maar ik kreeg hele mooie resultaten als ik 1 focusafstand bepaalde. Met een beetje beweging maakte het de dansvideo's die we geschoten hebben heel dynamisch.

Taylor Antisdel met de Petzval 55 mm f/1.7 MKII

How helpt de nieuwe Petzval 55 Art Lens je in jouw fotografiestijl?

Ik wil de lens heel graag nog een keer gebruiken in een portretten project. Ik kreeg hele andere composities dan ik gewend ben, door de centrale focus. En de snelheid van de lens is fantastisch, ik kon 's avonds en met minder licht schieten, wat perfect bij mijn stijl past.

Taylor Antisdel met de Petzval 55 mm f/1.7 MKII

Heb je tips of technieken die je graag wil delen met straatfotografen die voor het eerst met de Petzval 55mm f/1.7 MKII Bokeh Control schieten?

Ga op zoek naar neon of andere drukke lichten en gebruik ze om je onderwerp in te kaderen. De swirling bokeh wordt dan heel uniek en dynamisch.
---

De Petzval 55 mm f/1.7 MKII is ontworpen met fotografen en filmmakers in ons achterhoofd. Deze veelzijdige 55mm art lens brengt de unieke look van Joseph Petzval’s originele lens naar full frame systeemcamera's. De art lens is ontworpen voor volledige creatieve flexibiliteit, met 7 niveaus van Bokeh Control en een dubbel; diafragma systeem. De optiek is geoptimaliseerd om de swirly bokeh te behouden zonder scherpte verliezen in het midden. Het is een onmisbare aanvulling in je creatieve arsenaal. Pre-order je lens nu in de online shop.

written by birgitbuchart on 2019-05-27 #gear

More Interesting Articles