Snelle tips: Bloemen fotografen in de lente

Het is lente, dus nu is je kans om de bloeiende natuur vast te leggen. Alhoewel het vrij makkelijk is al die fotogenieke bloemen te fotografen geven we een aantal tips die je foto's nog levendiger zullen maken.

Credits: japsix

Zoom in

Een groepje bloemen bij elkaar is prachtig om naar te kijken, en ons eerste instinct is om dit in zijn geheel vast te leggen. Maar van dichtbij zie je ingewikkelde details en zachte vormen die uniek zijn voor iedere bloem. Pak er een macro lens bij en laat deze delicate details terugkomen in je foto.

Credits: rockashroom, vodny, kleeblatt, bravebird & hellborsh

Dubbel zoveel detail

Misschien wil je wel iets meer dan alleen een standaard foto van bloemen. En misschien ben je in een experimentele bui. Als je op zoek bent naar een meer surrealistisch effect, dan zijn dubbele belichtingen de makkelijkste manier om dit te krijgen. Het is vooral fantastisch met portretten en silhouetten, want bloemen geven geweldige texturen. Met deze techniek krijg je zeker unieke resultaten.

Credits: tsingtao, endorphin, hodachrome & anafaro

Probeer verschillende hoeken

Het is heel instinctief om bloemen op ooghoogte of van bovenaf te fotografen. Maar waarom probeer je het niet een keer van onder? Leg een dekentje neer en leg de bloemen vast terwijl ze over je heen buigen!

Credits: hodachrome, kleeblatt, takutakutomika, emkei & furn7973

Wees een beetje humeurig

Hoewel het over het algemeen een geruststelling is dat schieten met helder daglicht resulteert in schitterende foto's, kan fotograferen tijdens zonsondergang ook leuk zijn. Gebruik indien nodig invulflits of experimenteer met beperkte belichting om humeurige foto's te maken. Een camera zoals de Lomo LC-A+ of Diana F+ zijn ideaal, aangezien de vignetten de bloemen meteen inlijsten.

Credits: pearlgirl77, mafiosa & xsara

Heb je zelf ook goede tips? Laat het dan weten in de comments! En vergeet niet naar de online shop te gaan als je jezelf op een voorjaarscadeautje wilt trakteren!

2019-05-15

More Interesting Articles