Analoge aanbevelingen voor nieuwkomers door doorgwinterde lomografen

Aangezien onze collectie ieder jaar groter wordt, is het steeds lastiger voor beginnende lomografen om de juiste camera, film en accessoires te kiezen om hun analoge avontuur mee te beginnen. Daarom hebben wij Lomographische experts vicuna, fisheyemary en zulupt gevraagd wat voor hen de perfecte Lomographische uitrusting is voor de beginnende lomograaf.

Credits: icomewhenieatcaponata

Eenvoudige camera's

Lomography heeft een groot assortiment filmcamera's. En aangezien een deel van onze missie is om de analoge lifestyle makkelijker en toegankelijker te maken, durven we te zeggen dat de meesten erg beginner vriendelijk zijn. Natuurlijk hebben we de Simple Use Film Camera voor de twijfelachtige nieuwkomers maar degenen die klaar zijn voor hun Lomographische leven, kiezen voor een analoge uitrusting die wat langer, zo niet altijd, meekan!

Onze lomografen hebben vrij specifieke suggesties over waar de analoge reis te beginnen. Stéphane Heinz, a.k.a. vicuna begon zijn eigen Lomographische avontuur met de Fisheye No. 2. Hij zegt:

"Voor een beginner, is het belangrijkste om de regel "Don’t think, just shoot! » in acht te nemen en om een makkelijke camera te kiezen die je kan gebruiken zonder al te veel ingewikkelde instellingen. Daarom denk ik dat de Fisheye No. 2 de beste keuze is: het is leuk, makkelijk en je krijgt fantastisch resultaat, zeker met de creatieve opties zoals dubbele belichtingen en de bulb stand. Voor mij was het de camera waarmee het allemaal begon!"
Credits: kemumaki, mephisto19 & somapic

De iconische Lomography camera's zijn erg geschikt voor beginnende lomografen. Zelfs de middenformaat darling Diana F+ camera. Lomograaf Maria Georgiadou, a.k.a. fisheyemary gelooft dat de Diana F+ de artistieke verlangens van de beginnende visionair zeker vervuld zullen worden:

"Een van de beste camera's om mee te beginnen is de Diana. Het is makkelijk in gebruik, je hoeft je niet te druk te maken over instellingen en daardoor ben je meer gefocussed op de compositie en het gevoel. Ze maakt lieflijke vierkante foto's met de dromerige effect wat haar zo beroemd heeft gemaakt!"

Een andere klassieke aanbeveling van Maria is de LC-A+. Er is geen betere manier om je Lomographische reis te beginnen dan met de LC-A, die verantwoordelijk is voor de as it is the one responsible for the levendige, verzadigde en met vignetten esthetiek uit de jaren 90. Beginnende lomografen zouden ook moeten experimenteren met dubbele belichtinge, want de automatische belichting en de zone-focus maakt dit een stuk makkelijker. Lomograaf Hugo Pereira, a.k.a. zulupt is het hiermee eens:

"Ik denk dat de meeste camera's van Lomography goed zijn om mee te beginnen, zolang je toegewijd bent, bereid om te leren en bereid om nieuwe dingen te proberen. Er is veel informatie beschikbaar op de Lomography site en er zijn veel gebruikers die je dingen willen leren, de rest is afhankelijk van je creativiteit. Ik ben begonnen met een Supersampler maar de LC-A is het gemakkelijkst om te leren, je zal snel goede resultaten hebben."
Credits: libellule, scootiepye, orangebird, jeansman & coffeeatyosi

Fundamentele Films

Aan beginnende lomografen adviseren we om eerst films te kiezen die waarheidsgetrouw zijn. Het onder de knie krijgen van filmfotografie kan in het begin uitdagend zijn, dus wil je een film hebben die nauwkeurig is. Hiervoor adviseren zowel Stéphane en Maria de Lomography Color Negative Series. Deze filmserie is beschikbaar in 100, 400, and 800 ASA, perfect voor alle lichtomstandigheden. Maria en Stéphane zeggen:

"Ik zou zeker alle Lomography Color Negatives aanraden, en afhankelijk van het licht kan je experimenteren met 100, 400 of 800 ASA. De kleuren zijn mooi en levendig en de prijs is erg betaalbaar." -- fisheyemary
"Het is niet zo dat de meest dure films ook beter zijn, zeker niet in het begin, aangezien je heel veel dingen moet uitproberen als je begint met analoge fotografie. Er zullen best wat rolletjes mislukken, dus kies Lomography film, deze zijn erg betaalbaar en heel goed! Mijn favoriet is de Lomo Color Negative 100 omdat het schitterende kleuren oplevert en een grote breedtegraad van belichting heeft, dus perfect voor beginners." -- vicuna
Credits: inthesky, domyblue, japsix, myloveletter, lereile & coca

Simpele maar krachtige accessoires

Er zijn een aantal essentiele accesoires die je nodig hebt voor de ultieme Lomographische look. De meest aanbevolen toevoegingen aan je filmfotografie uitrusting zijn een flitser, een instant-back en een splitzer. Instant fotografie is een trend die nog lang zal blijven bestaan, dus als je al een Diana F+ camera hebt, kun je de Diana Instant Back toevoegen om nog meer uit de camera te halen. En ook voor de LC-A+ is er een Instant Back beschikbaar.

Stéphane en Hugo raden aan om te investeren in een goede flits en kleurenfilters. Stéphane's raadt de Colorsplash Flash Diana Flash en Fritz the Blitz aam:

"De beste accessoire is een goede flitser. Ik ben een groot fan van de Colorsplash Flash. Ik gebruik hem nog steeds heel vaak en het is een van de makkelijkste flitsers. Ik weet alleen niet of hij nog gemaakt wordt want hij is al een tijd niet beschikbaar... Dus in plaats daarvan kan je ook een Diana Flash of Fritz the Blitz proberen."

De splitzer is een klein apparaatje dat je gebruikt om het beeld af te snijden, bedoeld om te experimenteren met de meervoudige belichtingstechniek. Het is een zeer populaire tool onder Lomogrpahers en het is natuurlijk ten zeerste aanbevolen dat nieuwkomers hier zo snel mogelijk mee zouden moeten experimenteren. Hugo zegt: _ "Een van de essentiële accessoires is de splitzer, deze maakt het mogelijk om fantastische en surrealistische foto's te maken met behulp van de meervoudige belichtingstechniek."

Vee Lomography camera kits hebben al een splitzer. Maar voor de Diana F+ en de Lomo'Instant zijn ze ook apart verkrijgbaar.

Credits: weechonghooi, vicuna, i_fung, boredbone, die_steffi & disdis

Verder vooruit

Als je eenmaal geslaagd bent voor een aantal van de hierboven aanbevolen zaken, is de volgende stap om de rest van de Lomography verzameling te verkennen en ze te beheersen. Stéphane stelt voor om een panoramische camera (Horizon Kompakt and Horizon Perfekt) te proberen of een instant camera zoals de Diana Instant Square of Lomo'Instant Wide.

"Als panorama je ding is, ga dan voor een Horizon Kompakt of Horizon Perfekt. Ze zijn allebei fantastisch en echt musthaves voor panorama fans. Mijn liefde voor panaorama startte met de Horizon Kompakt, en ik zou echt iedereen aanraden er een te kopen! En als je hiermee bekend bent, dan zou ik zeggen dat instant de volgende stap is! De Diana Instant Square en Lomo'Instant Wide zijn mijn favorieten!"

En als je er klaar voor bent om van 35mm naar 120 te gaan, dan adviseert Hugo om een Lubitel 166+ te kopen. "De Lubitel 166+ is een volledig handmatige camera, en alhoewel er een gids op de achterkant staat, is het het beste om het diafragma, snelheid en belichting helemaal onder de knie te krijgen."

Nadat je de kleurnegatieffilms onder de knie hebt, raadt Maria aan om andere emulties te gaan testen, zoals de Lomography Redscale XR of zwart-wit film zoals de Earl Grey en Lady Grey. Terwijl Hugo vindt dat alle Lomography films geschikt zijn voor beginners, zijn sommige experimentelere films zoals deLomoChrome Purple meer geschikt voor degenen die al comfortabel zijn met het schieten van kleurnegatieffilm:

"Begin met kleurennegatieffilm, en daarna, als je dit onder de knie hebt, is alle film goed. Van redscale tot diafilm, tot de 'speciale' films. Zwart-wit is ook heel geschikt voor de monochroom enthousiasten, zoals Earl Grey en Lady Grey film. En als je meer wilt experimenteren de Lomography Redscale XR oof de LomoChrome Purple."
Credits: falsedigital, andrejrusskovskij, earlybird, kperfetto, lomography & dupdupdee

En als je in het bezit bent van een (D)SLR camera, kan je deze een upgrade geven met de prestigieuze Art Lenzen collection.

En als laatste, weet dat het niet perse nodig is deze gids woord voor woord te volgen. Voel je vrij om te beginnen hoe jij het wilt! Je wordt vanzelf een ervaren lomograaf, zolang je maar blijft schieten! Zoals Hugo zegt: "Zo lang er commitment is, is alles mogelijk."

Lomo On!

2019-05-14 #gear #tutorials

More Interesting Articles