Petzval 58: On the Road met Julia Khoroshilov

Fotograaf Julia Khoroshilov uit Brooklyn reisde onlangs naar het Treefort Music Festival in Boise, Idaho om de band The Muckers te documenteren. Met onze Petzval 58 Bokeh Control art lens, Julia vangt iets dat doet denken aan vroege rock and roll. Ze praatte met ons over waarom ze graag met muzikanten werkt en alles op film vastlegt.

©Julia Khoroshilov

Hi Julia! Kun je wat over jezelf vertellen?

Hoi! Mijn naam is Julia Khoroshilov en ik ben een fotograaf in Brooklyn, NY. Deze serie gaat over mijn reis met de Brooklyn band, The Muckers, van Treefort Music Festival in Boise, Idaho, wat ik zag, en de mensen die ik daar ontmoette. Deze serie is echt speciaal voor mij omdat ik The Muckers precies een jaar geleden heb ontmoet - dank, Lomography!

Deze foto's zijn gemaakt met twee verschillende bands: The Muckers and Anemone. Wat vind je leuk aan de muziekscene?

Voor mij voelt de muziekscene als een grote gigantische gemeenschap, daar hou ik van. Ik kan momenten delen met mensen die net zoveel van muziek houden als ik.

©Julia Khoroshilov

Kies een foto en vertel ons het verhaal erachter.

Er zijn dus twee onderstaande foto's die samengaan in deze reeks van een verhaal dat ik zou willen vertellen ...

Toen ik in Boise, Idaho, op een koele zaterdagochtend wakker werd, werden de jongens van de Muckers en ik allemaal een beetje angstig omdat Emir zo ziek was dat hij amper kon zingen. Ze zouden later die dag het hoofdpodium van Treefort Music Festival spelen. Chris, Emir en ik besloten om naar de winkel te gaan om een ​​soort van toverdrank te vinden die hem snel zou genezen. Uiteindelijk vonden we dit medicijn, "Zangers", dat eigenlijk voor zangers was, en we dachten dat het een hilarisch toeval was, omdat het hem uiteindelijk meteen hielp. Op onze wandeling terug naar het hotel voelde ik me zeer opgelucht. We kwamen de mooiste "werfverkoop" tegen: https: //www.etsy.com/shop/browndogfarms met de liefste familie die het runde. Chris of Emir vond een excentriek geel en zwart jasje met mooie details erop. Ik rende erheen om het te proberen, maar het was te groot. Emir probeerde het daarna en het paste als een handschoen - het was duidelijk gemaakt voor hem! Toen we weggingen, zat een jong meisje, Emily genaamd, op de stoep van haar frisdrankdrankje thuis in bruine cowboylaarzen (het meisje op de foto) en gaf ons de grootste glimlach. Terwijl The Muckers zich later die dag opmaakten voor hun show, is de volgende foto van Emir die nog een laatste blik werpt op zichzelf in zijn nieuwe jas.

©Julia Khoroshilov

Hoe is het om kunst te maken met andere kunstenaars?

Het maken van kunst met andere artiesten is het beste omdat het hele proces een samenwerking is. Het is erg leuk als je een artiest ontmoet wiens stijl echt op je klikt - visueel, muzikaal en esthetisch. Het is ook een interessante uitdaging wanneer je met iemand werkt die een heel diverse stijl heeft. Voor een shoot luister ik steeds naar de muziek van de artiest tot ik echt voel waar de artiest over gaat en welke boodschap of emotie het is dat ze de wereld in sturen. Van daaruit neem ik het om me voor te stellen wat we van het beeld kunnen maken. Hoewel ik niet van plan ben om schot per schot te plannen, ben ik zeer spontaan; zolang we het concept hebben, heb ik het gevoel dat we het van daaruit kunnen nemen door met poses en bewegingen te spelen.

©Julia Khoroshilov

Veel muziekfotografen fotograferen nu digitaal. Waarom gebruik jij film?

Liever film, dan digitaal, standaard. Ik begon met film toen ik ongeveer drie jaar geleden begon met fotograferen en pas een paar maanden net mijn eerste digitale camera had. Je kunt aan digitale afbeeldingen zo veel veranderen, en net als jij, bereikt het gewoon niet dezelfde kwaliteit als film. Afgezien van hoe aantrekkelijk het formaat is, heeft het me ook geleerd hoe ik precies kan zijn over wat en wanneer ik ervoor kies om een foto te maken. Omdat ik ook autodidact was, merk ik dat je ook veel meer leert over de werking van een camera als je filmt.
---

Check meer van Julia's work op haar website en Instagram.

written by sragomo on 2019-05-12 #culture #people #places

More Interesting Articles