Analoog de wereld rond: Yongma Land, een verlaten pretpark

Voor Lomograaf Ennuh Tiu a.k.a. ennuhchew, is reizen het best besteed aan het gaan naar plaatsen die de meeste toeristen niet hebben verkend. Buitengewone plekken zoals het Yongma Land Abandoned Theme Park is daar een van. Het themapark is gevestigd in Seoul, Zuid-Korea, en werd gebouwd in 1980. Het park werd in 2011 vergeten toen er betere pretparken werden gebouwd. Bekijk dit park met de woorden en foto's van Ennuh, vastgelegd met zijn Canon Tele 6 in combinatie met LomoChrome Purple film.

Ik ging met een paar vrienden naar Seoul tijdens de winter, wat een interessante ervaring was, omdat ik in een tropisch land woonde waar het bijna altijd het hele jaar door zomer is, en dit was mijn eerste keer dat ik de winter doormaakte.

Als reiziger word ik echt meer aangetrokken door ongebruikelijke plaatsen in plaats van toeristische plekken - niet dat ik ze helemaal niet bezoek - maar ik houd graag de ruimte over op mijn reisroute voor iets buitengewoons. Ik heb ook een voorliefde voor het lezen van enge verhalen, en dus was ik het meest enthousiast over het bezoeken van de bekendste toeristische bestemmingen van Seoul of zelfs het heerlijke straatvoedsel, maar iets buiten de gebaande paden - een verlaten themapark.

Sinds ik enkele foto's zag die een Lomograaf nam met de Lomochrome Purple in een pretpark, was het mijn doel om het te proberen. Lomochrome Purple is perfect om een soort post-apocalyptisch gevoel te geven. Ik weet niet of ik het heb kunnen bereiken, maar ik ben toch dol op de resultaten!

In het begin vond ik de sfeer van het pretpark helemaal niet eng, misschien omdat ik met een paar vrienden was en er al mensen waren. De sfeer veranderde een beetje na zonsondergang, en de bovenverdieping was absoluut griezelig, omdat er geen mensen waren toen ik naar boven ging, en het was gewoon een stortbak van ongebruikte dingen. Dit was absoluut de sfeer die ik wilde.

Wat nog griezeliger leek, was toen ik deze foto nam, ik wist dat ik nog steeds meer foto's had, maar mijn rol plotseling werd teruggespoeld. Ik was echt bezorgd dat mijn rolletje leeg was, maar het is maar goed dat deze foto's uitkwamen! Als je Yongma Land wilt bezoeken, raad ik aan de tweede verdieping ook te checken, want er zijn veel verborgen schatten die erg interessant zijn om te fotograferen.

AAAAND, THAT'S IT! Ik hoop dat je genoeg verhaal hebt gekregen van wat ik hierboven heb geschreven.


Neem jij ons "analoog de wereld rond"? Stuur een mailtje naar eunice.abique@lomography.com met als onderwerp "Around the World in Analogue" en deel je reizen met de rest van de community! Check hier de richtlijnen.

written by cielsan on 2019-05-08

More Interesting Articles