Analoog de wereld rond: Een glimp van Puerto Princesa

Voor veel reizigers is Palawan het paradijs van zee en zon, vol met zandwitte stranden en schilderachtige horizonten. Het eiland is zelfs een van de meest bereisde onder Lomografen, aangezien de plaats veel biedt voor zwervende escapisten. Eerlijk gezegd zou je helemaal niet van het eiland willen afstappen - vitamine sea is alles wat je ooit wilt! Toen lomograaf James Pilbrow, a.k.a. j_robertmeyland, eerder dit jaar naar het eiland ging voor bergbeklimmen, bezocht hij ook de hoofdstad Palawan en het contrast van het landschap tussen de metro en de meer bezochte hotspots verraste hem.

Dit is wat James dacht van Puerto Princesa, de hoofdstad van Palawan.

In januari 2019 brak ik mijn schouder op een wandeling in Palawan. Dit was een week in wat er op de Filippijnen naar vijf ging. Ik was daar om dingen te doen waarvoor twee functionele schouders nodig waren en ik moest de reis korter maken voordat ik veel had gezien of gedaan. Shit gebeurt. Soms landen we op onze schouders.

Dus nadat ik een paar dagen met Mr. Tramadol gevloerd was, was ik op weg naar huis - met een dag om te doden terwijl ik wachtte op een aansluitende vlucht terug naar Manilla. Ik had nog heel veel films over, een Pentax die ik niet met één hand kon gebruiken, en een beetje Olympus XA waarmee ik kon omgaan als ik de opnames simpel hield. Puerto Princesa is een plaats vol met mensen die hun leven leiden in plaats van een vol toeristen. Deze kleine fotoserie is alleen ik, mijn XA, een paar tamelijk sterke pijnstillers en de hoofdstad van Palawan.


Neem jij ons "analoog de wereld rond"? Stuur een mailtje naar eunice.abique@lomography.com met als onderwerp "Around the World in Analogue" en deel je reizen met de rest van de community! Check hier de richtlijnen.

written by cielsan on 2019-04-15

More Interesting Articles