Lilena Marinou: Brand in Griekenland op Lomography Film

De fotograaf en filmmaker Lilena Marinou, gevestigd in New York City via Athene, Griekenland, documenteerde de nasleep van een catastrofale brand die Mati, een buitenwijk aan zee van Athene, verwoestte. Allemaal geschoten op Lomography CN 800, verkent Lilena het vertrouwde gebied van Mati als een buitenstaander.

©Lilena Marinou

Op Lomography CN 800 probeerde Lilena te documenteren wat van invloed was op een plek die ze zo goed kende:

"Het maken van deze serie was een emotionele en ongewone ervaring, in die zin dat ik me meer opdringerig voelde dan ik normaal doe. Met fotografie ga ik heen en weer tussen gepland en spontaan werk omdat ik beide binaries leuk vind, vooral omdat deze dichotomie in mijn eigen persoonlijkheid bestaat: ik hou van voorbereiding en ik hou van spontaniteit. Zes maanden na de brand was een project in grimmigheid uitgevoerd, zonder de gevolgen van de zomerbranden te hebben gezien tot ik met mijn camera in Mati aankwam."
©Lilena Marinou

Lilena vond deze serie bijzonder moeilijk om te maken, niet alleen vanwege de vertrouwdheid van het gebied, maar ook vanwege het naderbij komen van het onderwerp als voyeur:

"Ik dwaalde door het gebied als een geest en voelde me soms ongemakkelijk, vooral omdat ik me schaamde omdat ik geen toestemming had gevraagd om de huizen van vreemden binnen te gaan. Een brand kan de emotionele waarde van iemands eigendom niet ondermijnen, net zoals de toestand van een huis niet bepalend is voor zijn heiligheid. Ik vroeg in eerste instantie mijn recht om er zelfs te zijn, maar de schok die ik voelde vanuit dat landschap veranderde mijn focus van dergelijke onzekerheden naar de focus op het doen van dit project. Ik wist dat ik er alleen was voor mededogen en empathie. Ik was daar om de overblijfselen te zien van een plek waar ik het grootste deel van mijn jeugd voor mezelf heb doorgebracht en om feiten vast te leggen die een bittere waarheid presenteren, maar het belangrijkste is om te laten zien hoe het is gegroeid."
©Lilena Marinou

Fan van Lilena's werk? Check haar website en Instagram.

written by sragomo on 2019-04-10 #gear #culture #places

More Interesting Articles