Lomograaf Effy en de LC-A+

De Singaporese Lomographer Effy, in de Lomography-community bekend als @dumbfuct, had een korte babbel met Lomography Asia over de betrouwbare Lomo LC-A+ en deelt enkele inzichten in hoe het is om een Lomograaf in Singapore te zijn.

Credits: @dumbfuct

Kun je ons vertellen hoe je Lomograaf werd?

Ik ben altijd gefascineerd geweest door filmcamera's terwijl ik opgroeide toen ik zag dat mijn vader en broer met hun filmcamera's in de fotografie gingen. Ik was begaafd met een wegwerpcamera toen ik jonger was en sindsdien geïnteresseerd in het analoge aspect. De eerste filmcamera die ik echter kreeg, was een Blackbird, Fly - het was een geschenk van mijn broer voor mijn allereerste solo-reis. Ik veronderstel dat sindsdien de interesse verder is ontwikkeld en Lomography de enige manier was om te gaan.

Credits: @dumbfuct

Hoe is het om een Lomograaf in je thuisland te zijn?

Lomograaf zijn in mijn land betekent dat ik mijn dagelijkse kijk vastleg en er iets fascinerends van maak om naar te kijken. Mijn land is slechts een kleine rode stip op de wereldkaart. Mensen hier vinden constant dingen alledaags. De Lomography-gemeenschap is misschien klein in mijn land of misschien een beetje dood, maar het is nog steeds een gemeenschap. Als er Singaporese Lomografen zijn, bel me dan!

Heb je favoriete foto's? Waarom zijn ze favoriet?

Alle foto's in dit artikel zijn afkomstig uit mijn vorige verschillende reizen, met verschillende camera's, maar meestal met Lomo LC-A+, mijn trouwe camera. Ik heb verschillende camera's geprobeerd, van Blackbird Fly tot de Konstruktor en de Diana F+, maar geen heeft een plaats in mijn hart veroverd zoals de LC-A+. Het is mijn go-to-camera nu en heb 'm meegenomen met al mijn reizen vanwege zijn omvang en onbegrensde creatieve mogelijkheden.

Ik heb veel favoriete foto's en het is gewoon moeilijk om te kiezen, maar deze twee foto's zijn zeker mijn recente faves! De kleuren zijn zo dat ze de essentie van de foto's naar voren brengen. Een gevoel van geluk overspoelde me wanneer ik naar deze 2 foto's keek. Kortom, ik hou absoluut van hoe deze zijn gebleken!

Credits: @dumbfuct

Tip voors LC-A+-gebruikers?

Als iemand een LC-A + gebruikt, zeg ik, wees niet bang om de duizenden manieren te experimenteren om er een onderwerp mee te fotograferen! Creëer altijd. Zorg dat je films en de LC-A + altijd bij je hebt om zo ongeveer alles vast te leggen. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus ontdek! En tot slot, vergeet niet om plezier te hebben tijdens het fotograferen en experimenteren met je camera.

Credits: @dumbfuct

Nog een laatste shout-out?

Voor andere Lomografen die er zijn: houd de filmcultuur levend!


Check Effy's film foto's via de LomoHome @dumbfuct en Lomo On!

written by crissyrobles on 2019-04-06

More Interesting Articles