Petzval 58: Onderweg met Julia Khoroshilov

Julia Khoroshilov, fotografe uit Brooklyn, reisde onlangs af naar het Treefort Music Festival in Boise, Idaho om de band The Muckers te fotograferen, zowel op het podium als erbuiten. Met onze Petzval 58 Bokeh Control art lens, heeft Julia foto's gemaakt die ons doen denken aan de begindagen van de Rock 'n Roll. Ze vertelde ons waarom ze zo graag met muzikanten en met filmrolletjes werkt.

©Julia Khoroshilov

Hi Julia. Kan je jezelf voorstellen aan de community?

Hi! Mijn naam is Julia Khoroshilov en ik ben een fotografe uit Brooklyn, New York. Deze serie gaat over de trip met de band The Muckers, ook uit Brooklyn naar het Treefort Music Festival in Boise, Idaho. Deze serie is erg speciaal voor me want het is precies een jaar geleden dat ik The Muckers heb ontmoet - dus heel erg bedankt, Lomography!

De foto's zijn gemaakt met twee verschillende bands: The Muckers en Anemone. Wat vind je leuk aan de muziekindustrie?

De muziek scene voelt voor mij als een grote community en hier hou ik van. En ik kan momenten delen met mensen die net zoveel van muziek houden als ik.

©Julia Khoroshilov

Kan je een foto kiezen en het verhaal erachter vertellen?

De foto's hieronder horen bij elkaar en hebben een bijzonder verhaal...

Toen we in Boise, Idaho waren, op een zaterdagochtend, werden de Muckers jongens en ik een beetje zenuwachtig wakker want Emir was zo ziek dat hij bijna niet kon zingen. Ze zouden later die dag op het hoofdpodium op het Treefort Festival staan. Chris, Emir en ik besloten om naar de winkel te gaan om een soort magisch middel te vinden dat hem heel snel beter zou maken. We vonden een medicijn wat "Singers" heet, wat ook echt voor zangers bedoeld was. We vonden dit echt een hilarisch toeval en het hielp gelukkig ook meteen. Op de terugweg naar het hotel waren we allemaal heel opgelucht en liepen we langs de leukste yard sale, gerund door de liefste familie. Chris of Emir vond een excentriek jasje, geel met blauw met prachtige details erop. Hij was voor mij te groot maar hij paste Emir precies - het was echt voor hem gemaakt! Toen we weggingen zagen we Emily, een jong meisje, op het stoepje voor haar huis een soda pop drinken in bruine cowboy schoenen. Ze gaf ons de grootste lach. En de laatste foto is van Emir, als hij z'n jasje aanpast.

©Julia Khoroshilov

Hoe is het voor jou om kunst te maken met andere artiesten?

Dit is het beste wat er is, want het hele proces is een samenwerking. Het is zo leuk als je een artiest ontmoet wiens stijl helemaal op jou aansluit - zowel visueel, muzikaal en esthetisch. Het is ook een interessante uitdaging als je met iemand kan werken met een hele diverse stijl. Voor een shoot luister ik graag net zo lang naar de muziek van de artiest totdat ik begrijp waar de artiest voor staat en welke boodschap of emotie hij of zij wil overbrengen. Vanaf daar stel ik me voor wat voor soort beeld we kunnen maken. Ik plan het alleen niet shot voor shot uit, alles gaat spontaan. Zodra we het concept hebben kunnen we spelen met poses en bewegingen.

©Julia Khoroshilov

Veel muziekfotografen schieten nu digitaal. Waarom schiet jij analoog?

Ik verkies film altijd boven digitaal. Toen ik drie jaar geleden begon met fotograferen ben ik met film begonnen en ik heb pas sinds een aantal maanden ook een digitale camera. Je kan digitaal beeld tot op zekere hoogte bewerken maar het geeft nooit de kwaliteit die film wel geeft. Film heeft me ook geleerd om kieskeurig te zien waar en wanneer ik een foto neem. En aangezien ik autodidact ben, heb ik ook gemerkt dat je veel meer van de mechaniek van de camera leert als je met film schiet.


Check meer werk van Julie op haar website and Instagram.

written by sragomo on 2019-05-03 #culture #people #places

More Interesting Articles