Onverwachte bewoners — De wereld in dubbele belichtingen

De wereld en al haar schoonheid zien is een van de meest vervullende dingen in het leven. Vraag het aan een reiziger, avonturier of nomade en je zult meer dan een paar verhalen horen die beschrijven hoe geweldig onze wereld werkelijk is. Gelukkig voor degenen die niet verder komen dan ons thuisland, kunnen we de wereld zien door gewoonweg een pagina om te draaien. Pablo Giori's nieuwe boek getiteld Unexpected Inhabitants kan jouw portal zijn naar ongeziene landen en steden - en elke foto is met film gemaakt.

Unexpected Inhabitants © Pablo Giori

Je kan je Pablo misschien herinneren door zijn fantastische werk aan #FilmSwapWorldwide — het wereldwijde film swap project waar we een tijdje geleden aandacht aan hebben besteed. En wat blijkt; dit was nog maar het begin. Hij heeft alle correspondentie met meer dan 40 filmfotografen van over de hele wereld gebundeld in dit bijzondere boek. Pablo beschrijft, soms heel poetisch, wat filmfotografie voor hem betekent en hoe wij dit, als visuele verhalenvertellers, kunnen gebruiken om de wereld op een andere manier te zien.

© Filmswap met @parnsant uit Tanger, @mion_photography uit Groningen, @lauraligari uit Barcelona en @changstreet uit Valparaiso.

Unexpected Inhabitants is geschreven met veel aandacht en liefde voor film fotografie. Het omschrijft hoe we met simpele middelen iets kunnen creëren dat verschillende mensen van verschillende culturen en nationaliteiten bij elkaar brengt. Het is een reeks afbeeldingen die laten zien hoe een enkele afbeelding van de plaats die we 'thuis' noemen ons samen kan brengen. Pablo bespreekt in zijn boek ook de 12 kernideeën van dubbele belichting en deelt zijn kennis en ervaring aan zijn lezers. De uitkomst? Een sociale en visuele ervaring die elke analoge fotograaf kan waarderen.


Als je geïnteresseerd bent in Pablo's boek, ga dan naar zijn website voor meer informatie.

written by cheeo on 2019-05-01 #culture #people #places

More Interesting Articles