Lomography Tutorials: Hoe customize je jouw LC-Wide

Camera's zijn er om gebruikt te worden en daarom horen krasjes en deukjes er eigenlijk wel bij. Want hoe ga je anders al die mooie momenten vastleggen met je camera's veilig op de plank? En als je een camera hebt die je een make-over zou willen geven, waarom doe je het dan niet meteen goed - en we hebben het hier niet over het plakken van een paar stickers. We hebben het meer over dit niveau van customization.

Het customizen van je favoriete Lomography camera (of iedere andere camera) is een leuke manier om je trouwe schieter wat liefde te geven. Dus lees snel verder om te zien hoe je dit kan aanpakken. Wij hebben voor de LC-Wide gekozen, een van onze lievelingscamera's om mee te nemen op Lomowalks, trips naar het strand, het bos in... eigenlijk overal!

Materialen

 • Een rolletje masking tape
 • Een schaar
 • Een stanlymes
 • Een zachte borstel
 • Verfspray in een kleur naar keuze. Een als primer, een voor de kleur van de body en een voor een transparante laag
 • Een set kleine schroevendraaiers
 • Schuurpapier met korrel 600
 • Papieren handdoekjes
 • Alcohol 70%
 • Permanent marker/pen (wat je voorkeur heeft)
 • Wattenbollen (optioneel)

De stappen

1. Haal je camera uit elkaar.

Dit kan in het begin wat tijd in beslag nemen maar als je het eenmaal gewend bent is het heel makkelijk. Het uit elkaar halen van de camera maakt het makkelijker om hem te verven en het geeft je de kans om echt te zien hoe hij in elkaar steekt, letterlijk. Je kan dit het beste doen in een schone werkomgeving om ervoor te zorgen dat je geen kleine schroefjes kwijtraakt. de kleine schroevendraaiers zijn je beste vriend tijdens deze stap.

2. Label alle onderdelen voordat je ze opbergt.

Zorg ervoor dat je de schroeven en onderdelen van je camera een label geeft, zodat je later, bij het in elkaar zetten, weet waar ze horen. Wij hebben elk onderdeel (inclusief de schroeven) gebundeld met tape en het juiste label gegeven. Je kan hier natuurlijk je eigen systeem toepassen — het beste systeem is wat voor jou werkt.

3. Schuur de beschadigde en versleten delen en borstel het stof eraf.

Het schuren en schoonmaken van de delen die je gaat verven zijn twee belangrijke stappen. De verf kan dan beter hechten en zo krijg je minder snel bellen in de verf.

4. Tape de gedeeltes die je niet wilt verven af.

The LC-Wide is een vrij compacte camera dus wij hebben hier masking tape voor gebruikt.

5. Ontvet de oppervlaktes die je gaat verven.

Met de papieren handdoekjes, de wattenbollen en de alcohol kan je de oppervlakten die je wilt verven ontvetten.

6. Begin met verven.

Dit is de leukste stap want nu ga je zien hoe de camera er straks uit komt te zien. Wij hebben voor dit project drie bussen verf gebruikt — een zwarte voor de eerste laag, een diep groene voor de kleur van de body en een transparante laag voor de finishing touch. We hebben per verf 2-3 lagen gebruikt en hebben tussendoor minstens 3 minuten gewacht om er zeker van te zijn dat het helemaal droog was.

7. Verwijder alle masking en zet de camera weer in elkaar.

Zorg ervoor dat alles helemaal droog is voordat je de camera weer in elkaar gaat zetten. Gebruik de labels uit stap 2 om er zeker van te zijn dat je de camera weer goed in elkaar zet.

En dan is het klaar! Gefeliciteerd met je nieuwe camera!

written by cheeo on 2019-04-24 #tutorials

More Interesting Articles