Een vleugje cinematische magie: Potsdam Kino Film, besproken door Social Media testers

Een tijdje geleden hielden we een 'open call' voor fotografen over de hele wereld die onze Potsdam Kino 35 mm film wilden proberen. We hebben zoveel aanmeldingen gekregen, dat het lastig was om er maar 25 uit te kiezen! Het was hartverwarmend om te zien dat de Potsdam Kino iedereen zo nieuwsgierig maakte. In dit artikel een overzicht van de foto's met de Duitse cine film, gemaakt door fotografen met een eigen stijl.

Credits: Carianne Older, Sebastian Binder, and Paulius Zizliauskas

Paulius Zizliauskas

Paulius Zizliauskas schiet vaak zwart-wit. In het begin dacht hij dat het gemakkelijker was omdat de foto's moeiteloos dramatisch en artistiek lijken. Maar na verloop van tijd, na lange gesprekken met senior fotografen, besefte hij dat zwart-wit fotografie meer is dan alleen esthetiek. Fotograferen met zwart-wit, zegt hij, laat hem de emoties van mensen volledig analyseren zonder de invloed van kleuren. Voor deze shoot gebruikte hij een Nikon F3 met de Potsdam film. Zijn doel is om de echte gezichten van de mensen om hem heen te laten zien zonder te poseren.

"De film heeft een mooi contrast. Iets lager dan ik gewend ben en dit geeft mooie skin tones. Voor portretten is de film een goede keuze als je je onderwerp op een subtielere manier wilt laten zien. Ook lijkt de breedtegraad (gezien mijn eerste testrol) vrij groot in vergelijking met klassieke films zoals Kodak Tri-X (die ik bijna altijd gebruik). Bij het fotograferen in de studio heb ik mijn onderwerp belicht met twee softboxen en de omgeving was behoorlijk donker. Dus ik dacht dat het eindresultaat misschien donkerder zou zijn, maar ik was aangenaam verrast door het dynamisch bereik.."
© Paulius Zizliauskas

Carianne Older: Monochrome Disco

Carianne Older 's passie voor fotografie begon toen ze model was. Toen ze zich realiseerde dat ze zelf foto's kon maken, kocht ze een camera en begon ze met fotograferen. Geïnspireerd door de jaren '70 en '80 en alles met betrekking tot David Lynch, beschrijft ze haar stijl als "dromerig, kleurrijk, schattig, speciaal". En toch wilde ze de Potsdam Kino https: //shop.lomography.com/en/films/lomography-film/lomography-film-potsdam-kino-35mm-5pack graag proberen.

"Tijdens m'n lunchpauze ben ik met m'n beste vriendin en een discobal het bos ingegaan. We vonden de perfecte spot en deden de shoot binnen 20 minuten. Ik ben niet heel goed in zwart-wit film. Ik hou van kleurenfilm maar het kan geen kwaad om af en toe iets nieuws te proberen. Het was zeker uitdagend maar ik ben heel blij met het resultaat!"
© Carianne Older

Sebastian Binder: Minimal Observations

Sebastian Binder heeft jarenlang digitaal geschoten totdat hij de Olympus Pen half-frame camera's ontdekte, die zijn liefde voor film weer aanwakkerden. Hij heeft er zelfs een apart Instagram account aan gewijd, genaamd @halbformat, waar hij zijn half-frame foto's laat zien. Hij omschrijft zijn fotografiestijl als observerend en hij probeert "alles zo simpel en minimalistisch mogelijk te houden." Hij legt alles vast wat hem opvalt, gebaseerd op intuïtie en en spontaniteit. Als we hem over zijn ervaring met de film vragen, zegt hij:

"Ik heb de film twee stops gepushed, en dit werkt goed. Ik kreeg diepe schaduwen en geaccentueerde korrel zonder detail te verliezen. Het was eigenlijk precies waarop ik had gehoopt!"
© Sebastian Binder

Oorspronkelijk gebruikt om humeurige monochroom films te maken. Met de Potsdam Kino 35 mm film maak je cinematische foto's. Beschikbaar in onze online shop!

2019-04-23

Lomography Potsdam Kino B&W 35 mm

Freeze life's most meaningful moments in gorgeous greyscale with this powerful and poetic cine film.

More Interesting Articles