Lomogon Art Lens: Eerste indrukken van Raymond Chin

Raymond Chin, ook wel bekend als raywychin is een fotograaf gevestigd in Hong Kong. Hier deelt hij zijn eerste indrukken van de Lomogon 2.5/32 Art Lens.

Hallo! Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben begonnen met filmfotografie vanwege de LC-A, zo'n 4 jaar geleden. Ik concentreer me nu vooral op het maken van portretten.

Hoe zou je je fotografiestijl omschrijven?

Mijn stijl is om de meest oprechte kant van mijn onderwerp vast te leggen.

Wat was je eerste indruk toen je de Lomogon Art Lens zag?

De Lomogon heeft een vergelijkbare look als andere Lomography art lenzen. De bekende gouden koperen body met een heel speciaal diafragma-systeem; dit unieke ontwerp heeft een diepe indruk gemaakt.

Hoe past de Lomogon Art Lens bij je (fotografie) stijl?

Het vignet-effect is perfect voor mijn artistieke creatie. Ik kon de zonefocus alleen handmatig doen met de LC-A. Maar met de Lomogon heeft het niet alleen alle kwaliteiten van de LC-A, maar het kan ook worden gebruikt op spiegelreflexcamera's voor een preciezere scherpstelling.

Nog tips voor Lomogon Art Lens gebruikers?

Ik denk dat fotografen bij de Lomogon gebruik kunnen maken van het vignet en de lensflare in de compositie met behulp van allerlei soorten belichting, bijvoorbeeld het natuurlijke licht van de zon of tegenlicht. Deze manier van fotograferen zorgt ervoor dat het licht rechtstreeks in de lens valt en de foto's er dromeriger, warm en gezelliger uitzien.
---

Bezoek Raymond's website, Instagram en LomoHome voor meer van zijn werk!

2019-03-14 #gear

More Interesting Articles