Herinneringen met de Lomo'Instant Square: Sven Signe den Hartogh

Kunstenaar sven signe den hartogh keerde met de Lomo'Instant Square terug naar zijn ouderlijk huis en schoot daar prachtige, nostalgische instant shots. Een fijne manier om herinneringen vast te leggen. Lees het interview en bekijk zijn resultaten hier!

Naam: sven signe den hartogh
Camera: Lomo'Instant Square
Website: www.svensignedenhartogh.com

Zou je de Lomography community iets over jezelf willen vertellen?
Mijn naam is sven signe den hartogh en ik identificeer mijzelf als een kunstenaar, omdat dat het meest toepasselijke woord lijkt te zijn voor mijn visie op creatie en gedachten die zich manifesteren in zowel concrete objecten als abstracte uitingen. Mijn eindeloze behoefte aan expressie heeft zich ge-uit in een breed scala van mediums, zoals fotografie, film, schilderen, installatie, geluid en design.

Je bent veel met fotografie bezig. Waar word je nog meer gelukkig van?
Een leven leven dichtbij wat ik noem een bepaalde essentie, wat zich vooral richt op het in harmonie leven met jezelf en de natuur. Dat is alomvattend voor mij.

Hoe vond je het om te fotograferen met de Lomo’Instant Square? Had je een concept?
Het was een fijne ervaring. Het concept achter deze beelden is gebaseerd op het willen vasthouden aan een fijne omgeving of herinnering in dit geval mijn ouderlijk huis. Middels het maken van de beelden wilde ik mijn gevoel (voor de plek) vastleggen in de hoop meer acceptatie te voelen voor het feit dat mijn ouders gaan verhuizen.

Kun je de Lomo’Instant Square in 5 woorden beschrijven?
Nee

Wat vind je het leukste aan instant fotografie?
Dat het een moment in tijd weet te vertalen naar een fysiek object in een relatief kort tijdsbestek

Wat is je favoriete foto en waarom? Wat is het verhaal achter deze foto?
De bewogen foto met de witte bloemen, naar mijn inziens draagt deze foto een tijdloze schoonheid middels het poëtische karakter wat mijn gevoel en herinneringen voor de plek het beste vertaald.

Wat zou je de volgende keer met de Lomo’Instant Square willen fotograferen?
Ik zou graag een aparte serie willen maken gericht op de schoonheid in de natuur.

Kunnen we je ergens volgen?
Instagram

written by anna-lomo on 2019-02-26 #amigo

Mentioned Product

Lomo'Instant Square Glass

Lomo'Instant Square Glass

The Lomo’Instant Square Glass is the first and only fully analogue instant camera on the planet Earth to produce Instax square pictures. It lets you capture the world in a powerful snapshot while the square frame paves the way for wacky compositions. With a 95mm glass lens (45mm equivalent) and an automatic mode that takes care of exposure, the Lomo’Instant Square makes shooting super sharp, perfectly exposed snaps easy.

More Interesting Articles