Lomogon Stories: Agathe Savonet

In dit hoofdstuk van Lomogon Stories lezen we over de ervaringen van de Franse fotograaf Agathe Savonet, a.k.a. theblues terwijl ze navigeert door zijstraten en doorgangen door Parijs met de nieuwe Lomogon 2.5/32 Art Lens.

Hey, mijn naam is Agathe Savonet en ik heb met de Lomogon 2.5/32 Art Lens. zowel analoog als digitaal geschoten.

De eerste sessie was ik met de Canon Eos 300 met een Lomo Color Negative 100 rolletje. Ik nam hem mee door het centrum van Parijs, het was allemaal heel zonnig en het waren de eerste (late) zomerdagen. Het is een prachtige kant van Parijs - natuurlijk vol mensen en toeristen.

Maar met een camera ben ik ook een toerist in mijn eigen stad. Dus ging ik naar de gebruikelijke toeristische en traditionele plaatsen: Tuileries Garden, omdat er mensen zaten te genieten van de zon en omdat er een kermis was; en waar er mensen zijn, zijn er foto's om te nemen!

De tweede specifieke plekken waar ik naartoe ging waren de passages; ze waren mooi vanwege de glazen daken van oude winkelpuien. Het grappige is dat mensen de Lomogon grappig aankeken vanwege de diafragmaring (en omdat hij zwart en glanzend is). Zelfs wanneer je op het juiste moment wacht, zijn mensen zo vriendelijk om te wachten en te proberen te zien wat je aan het fotograferen bent. Licht is heel anders in de doorgang dan het zonnige licht buiten, dus de kleuren zijn ook anders. Het fijne aan de Lomogon is hoe het die kleuren vangt (en vooral het intense licht).

De laatste sessie was met de digitale camera: onder de Bir Hakeim-brug. Dat is nog een prachtige plek waar ik altijd van geniet! En met de mooie, gebruikelijke Parijse landschappen, vind ik ze echt geschikt voor trouwfoto's; en natuurlijk wilden veel mensen wat foto's maken. Deze plek is ook interessant door de metro's die komen en gaan, wat een van mijn favoriete onderwerpen is.

Wat speciaal was in die shoots was het gebruik van de lens zelf. In eerste instantie lijkt het groot, maar het is eigenlijk nuttig voor stabiliteit. De diafragmaring kan alleen met de punt van de vinger worden verplaatst en de zoeker niet verlaten, wat een goede manier is om de beoogde foto te bekijken. Soms raak ik verdwaald, ik herinner me niet bij welk diafragma het was.

Wat de optische eigenschappen betreft, is de scherpte op F11 erg prettig, vooral wanneer ik Parijse landschappen fotografeer. De andere kwaliteit die ik leuk vond, waren de kleuren: ik vond ze erg intens, ongeacht het diafragma.


Bezoek Agathe's Tumblr en LomoHome voor meer van haar werk!

2019-03-07 #lomogon

More Interesting Articles