Lomogon Stories: Trev Eales

In dit hoofdstuk van Lomogon Stories neemt fotograaf Trev Eales ons mee op pad gaat en documenteert hij muziekfestivals zoals het Y Not Festival met de nieuwe Lomogon 2.5/32 Art Lens

Ik ben een fotograaf en woon in Cumbria in Noordwest-Engeland. Wonen in de buurt van het Lake District National Park biedt geweldige mogelijkheden en ik breng de wintermaanden door met het fotograferen van landschappen. Herfstkleuren en de impact van het steeds veranderende winterlicht op de heuvels en bergen bieden echte inspiratie.

De komst van de zomer brengt een complete verandering met zich mee wanneer ik overschakel van de eenzaamheid van de heuvels naar de levendige muziekfestivalscene in het Verenigd Koninkrijk. In de afgelopen zes jaar heb ik de meeste belangrijke festivals van het land gefotografeerd, waaronder Glastonbury, Reading, Leeds, The Isle of Wight en T in the Park. Meestal richt mijn lens zich op het podium, fotografeer ik artiesten, maar ik geniet ook van festivals als Wilderness, The Secret Garden Party en Boomtown Fair, waar de meest opwindende en kleurrijke beelden te vinden zijn bij het publiek.

Deze zomer nam ik de lens mee naar festivals in twee opeenvolgende weekends. Eerste stop was The Why Not? Festival, een evenement waarbij de line-up wordt gedomineerd door gitaarbands. Het is een van die evenementen waarbij het publiek voornamelijk gericht is op het kijken of luisteren naar muziek. Een week later ging ik op weg naar Wilderness met zijn kleurrijke feeststemming.

Met 32mm is de lens redelijk breed, dus het is noodzakelijk om dicht bij een onderwerp te komen om een kader te vullen en met handmatige scherpstelling, wat behoorlijk moeilijk bleek te zijn bij het fotograferen van vreemden op een festival; mensen willen niet rondhangen terwijl een fotograaf ze laat poseren. Het bleek veel succesvoller om plekken te vinden waar mensen aan het chillen waren, in een hangmat zaten, bij een kraampje stonden of gewoon naar muziek zaten te kijken.

Om beelden van artiesten op een groot podium te krijgen, heb je meestal een veel "langere" lens nodig of wordt het onderwerp een klein deel van het geheel, maar in King Pleasure vonden de Biscuit Boys op Y Not Festival een band met kleurrijke blauwe suites die net geboren leken om gefotografeerd te worden. Ik hou echt van de verzadigde kleuren en vignettering die de lens bij grote diafragmaopeningen creëert - met name bij fel zonlicht goed.


Bezoek Trev's website om meer van zijn werk te zien.

2019-02-27 #lomogon

More Interesting Articles