Lomogon Art Lens: Eerste indrukken van Louis Dazy

Dit is Louis Dazy - een Franse fotograaf die 10 jaar in Parijs woonde voordat hij naar Melbourne verhuisde. Hier deelt hij zijn eerste ervaringen met de Lomogon 2.5/32 Art Lens..

Hey Louis, kun je wat over jezelf vertellen?

Hoi mijn naam is Louis Dazy. Ik kom uit Parijs, maar ik woon nu in Melbourne. Ik begon 2 jaar geleden met fotografie.

Kun je ons je fotografie-verhaal vertellen?

Ik begon met 2 jaar geleden met fotograferen dus ik ben best een newbie. Mijn eerste camera is een Nikon F2 en zodra ik begon, wist ik dat ik film wilde schieten. Ik wilde dat mijn foto's die korrelige uitstraling hadden, daardoor krijg ik het gevoel dat het echt was. Ik ben nog nooit echt in fotografie geïnteresseerd geweest, ik volg nog steeds nauwelijks het werk van een fotograaf, mijn inspiratie komt voornamelijk uit films en series. Ik ben altijd een grote fan geweest van het werk van David Lynch, ik hou van donkere, mysterieuze en humeurige scènes.

Wat was je eerste indruk?

Ik hield van de esthetiek, de diafragma-dial en de look van de lens is geweldig. Ook is het een 32mm, wetende dat ik slechts 35mm fotografeer, is dit iets geweldigs.

Kun je je ervaring met de Lomogon met ons delen?

Ik heb de lens 3 weken in Parijs meegenomen, ik nam 'm overal met me mee. Ik vind het feit dat het een vrij kleine lens is, zeker wat je wilt als het gaat om straatfotografie en lifestyle. De esthetiek bracht me wat looks van collega-fotografen zoals - "Ik heb dit nog nooit eerder gezien." Ik moet je zeggen, ik heb er echt van genoten om ermee te fotograferen, vooral toen ik de eerste rol liet ontwikkelen. Ik wist niet wat ik kon verwachten; het zag er geweldig uit. Ik vond het zo leuk dat ik in 3 weken 9 rollen heb geschoten, wat vrij ongewoon is voor mij.

Wat is je favoriete functie?

Absoluut het uiterlijk van lensflare en het verzadigde vignet. Het is precies wat ik nodig heb, het laat er alles beter uitzien.

Kun je wat vertellen over je fotoserie?

Ik doe veel dubbele belichtingen, ik heb ooit een per ongeluk gedaan toen ik een optreden van mijn vrienden aan het fotograferen was 2 jaar geleden speelden - en het kwam er geweldig uit. Sindsdien kon ik niet stoppen met het maken van een paar dubbele belichtingen op elke rol, tot het punt dat ik voornamelijk dubbele belichtingen fotografeerde. Wat ik leuk vind, is dat de klassieke regels voor fotografie niet van toepassing zijn, je kunt doen wat je wilt en gewoon vertrouwen op wat je voelt en wat je ziet. Dat is precies hoe ik schiet; ik plan nauwelijks iets, ik neem gewoon mijn camera overal mee naar toe, hang met mijn vrienden rond en schiet wanneer het moment goed voelt.

Heb je nog advies of een tip voor ons?

Omdat ik veel vragen heb over dubbele belichtingen, heb ik het gevoel dat het tijd is om eindelijk een paar tips te geven! Als je een goede dubbele belichting wilt maken, moet je iets fotograferen dat veel contrast heeft, dus de belichting moet een beetje laag zijn en je moet ervoor zorgen dat je beide opnames onderbelicht (zoals 2 stops) en wat ook geweldig is, zijn texturen en patronen.

Kun je nog een leuk moment/leuk feitje met ons te delen?

Ach ja, dus al mijn vrienden weten dat ik op film fotografeer en om een paar redenen zijn ze er vrij zeker van dat de persoon die de film ontwikkelt naar elk frame kijkt dat je hebt gefotografeerd, dus elke keer als ik niet kijk of ik mijn camera ergens laten liggen nemen ze gewoon foto's van hun intieme lichaamsdelen... dus dat.

2019-02-27 #gear #lomogon

More Interesting Articles