Daniel Schaefer over straatverhalen met de Lomogon Art Lens

De in New York gevestigde fotograaf Daniel Schaefer a.k.a. outlierimagery is een loyale gebruiker van de groeiende Art Lens collectie van Lomography. Daniel's eerste run, een dierbare experimentator als het gaat om unieke fotografische uitrusting, met de Lomogon 2.5/32 Art Lens laat aangename eerste indrukken achter.

© Daniel Schaefer

De portret- en straatfotograaf heeft alles te maken met het vinden van verschillende en unieke verhalen in de straten van New York. Met een meer filmische benadering van zijn vak, is Daniel het liefst bewapend met apparatuur die hem het mooie middenweg tussen een portret- en landschapslens zal geven. Voor Daniel lijkt een 32mm lens zoals de Lomogon 2.5/32 Art Lens hem de beste balans te bieden, omdat deze precies hetzelfde imiteert als het blote oog waarneemt. Met de focusafstand van 0.4m kan de gebruiker elk klein detail van een foto vastleggen.

Bovendien is de lichte en compacte lens voordelig voor zijn routine. Daniel zei:

“Het werken met apparatuur dat mooi en compact is, bied je de flexibiliteit om geen grote hoeveelheid apparatuur te kunnen dragen als je dat wilt, of om alles wat je nodig hebt in een relatief klein pakket mee te nemen. Ik ben absoluut een voorstander van het lichtgewicht inpakken.. Het leuke aan de Lomogon Art Lens is dat wanneer je de dial van dat ronde diafragma met dat zachtere vintage ontwerp hebt, je ongelooflijk veel detail kunt krijgen en dan heb je een prachtige overgang van scherp naar zacht als je vanuit de ogen van je onderwerp gaat, terug naar de achtergrond.”
© Daniel Schaefer

Hij heeft de Minitar-1 Lens, de Daguerreotype Achromat Art Lens getest, en de Lomogon 2.5/32 Art Lens biedt nog een andere unieke functie voor zijn creatieve straatfotografie, aangezien hij de klassieke retro LC-A-look recreëert.

“Het andere leuke is dat je dat niet van vrijwel elke moderne lens krijgt. Het hebben van die dial van de perfect cirkelvormige diafragma's met dat vintage optiek, zingt echt als een liedje. Ja, een van de leukste dingen is dat het een pastel look heeft. Ik herinner me een portret dat ik van mijn vriend Luna schoot, een mooie zachte zonsondergang op de achtergrond. De blauwe luchten komen over als bijna pastel blauw-groen en dat is gewoon absoluut prachtig. Deze kleuren krijg je niet digitaal ontworpen optica. Met dat vintage ontwerp krijg je dit; kleurconsistentie en helderheid die je gewoon niet krijgt met moderne ontwerpen.”

Een dergelijke look is een favoriete esthetiek om na te bootsen, zelfs bij gebruikers van digitale camera's. Alles is nu mogelijk met de Lomogon 2.5/32 Art Lens.

© Daniel Schaefer

Bekijk het werk van Daniel Schaefer terwijl hij de Lomogon 2.5/32 Art Lens meeneemt in New York City:

Bezoek Daniel's website en LomoHome voor meer van zijn werk.

written by cielsan on 2019-02-20 #news #people #videos #lomogon

More Interesting Articles