Lomogon Art Lens: Eerste indrukken van Jeff Tinard

Jeff Tinard begon ongeveer tien jaar geleden met fotografie. Zijn zwart-witte wereld leidt ons naar nieuwe gezichten die de fotograaf heeft vereeuwigd. We leenden hem de Lomogon 2.5/32 Art Lens om te testen.

Hallo Jeff! Kan je jezelf voorstellen aan de Community?

Hallo, mijn naam is Jeff, en ik ben 33 jaar geleden geboren in Nice aan de Côte d'Azur. Ik heb 7 jaar in Parijs gewoond, ik werk in audiovisuele productie en ik ben al zo'n tien jaar fotograaf.

Wat is je relatie met fotografie? Wat was bijvoorbeeld je eerste camera?

Ik ben begonnen met fotograferen als excuus om mensen te kunnen benaderen en een gesprek te kunnen voeren. Of dit nou op straat was, in een bar, tijdens feestjes of ergens anders. Het aanspreken van vreemden om een foto te maken is er bevrijdend voor me, het is een geweldige uitlaatklep...

Mijn eerste camera was een Nikon FM2, die ik nog steeds gebruik. Het is een heel cool model, volledig mechanisch en onverwoestbaar!

Hoe zou je je stijl omschrijven?

Ik weet het niet zo goed... ik wil mezelf denk ik niet limiteren tot een bepaalde stijl. Elke foto die ik maak is onderdeel van m'n leven, een nieuwe ontmoeting, soms een liefdesverhaal en soms een seksverhaal. Maar iedere keer is het een resultaat van een connectie.

Wat ik leuk vind, is het vastleggen van onbeduidende, triviale situaties, terwijl ik mezelf distantieer van de hypgeseksualiseerde pornografie van onze tijd, om alleen alledaagse situaties te behouden waar we niet echt aandacht aan geven.

Laten we het over de Lomogon hebben! Wat waren je eerste indrukken van de lens?

Hij ziet er goed uit! Het is een atypische lens omdat hij glinstert en dit zie je niet vaak. Mensen hielden me regelmatig staande om ernaar te vragen.

En tijdens het gebruik?

Ik vond het heel leuk om ermee te schieten. Je raakt redelijk snel aan de lens gewend, scherpstellen is makkelijk en het juiste diafragma kiezen gaat moeiteloos dankzij het diafragmawiel.

Wat hebben de Lomogon en de andere Art Lensen fotografen te bieden?

Ze laten fotografen vrijwillig produceren wat gewoonlijk als een fout gezien wordt, zoals het beheersen van onscherpte door bijvoorbeeld een prachtige bokeh te maken.
Over het algemeen geven ze je foto's een nieuwe energie en geven de kijker iets meer om te zien.

Als deze serie een liedje was....

Dan zou het "Ladyfingers" door Herb Alpert & Tijuana Brass zijn.


Meer van Jeffs werk zie je op zijn website en Instagram.

written by mpflawer on 2019-02-20 #lomogon

More Interesting Articles