Lomogon Art Lens: Eerste indrukken door Julia Grandperret Motin

Julia Grandperret Motin is een autodidactisch fotografe die analoge fotografie op 17 jarige leeftijd ontdekte. Vandaag zien we wat haar eerste indrukken waren van de Lomogon 2.5/32 Art Lens.

Hallo! Kan je ons wat meer vertellen over je achtergrond in fotografie?

Bonjour! Ik heb mezelf alles geleerd en begon met analoge fotografie toen ik 17 jaar was. Daarnaast studeerde ik rechten. Na mijn bachelor opleiding besloot ik me helemaal op fotografie te richten. Ik ontmoette Diana Lui, een fotografe waarbij ik een masterclass van 6 maanden deed. Zij heeft me begeleid en geholpen een eigen fotografietaal te ontwikkelen en een geleerd hoe ik een goede serie maak.

Hoe zou je jouw fotografiestijl omschrijven?

Ik zou mijn fotografiestijl niet kunnen definiëren maar je zou kunnen zeggen dat ik aan het concept van mensen en menselijkheid werk. Ik ben nooit gestopt met analoge fotografie, wat niet perse een stijl omschrijft maar voor mij is het belangrijk om dit handmatige proces te volgen. Minder precies en met meer ruimte voor ongelukjes. Ik heb een serie dubbel belichtte portretten gemaakt, een proces waarin toeval een grote rol speelt.

Wat was je eerste indruk toen je de Lomogon lens zag en vasthield?

Ik vond de Lomogon lens heel mooi toen ik hem voor het eerst zag met z'n messing en gouden design. Tijdens het gebruik moest ik eerst even wennen want een lens met zo'n uniek diagrafmasysteem is heel zeldzaam. Maar toen ik eenmaal gewend was vond ik hem snel en makkelijk in gebruik. Het werkt heel instinctief.

Hoe past de Lomogon in je fotografiestijl?

De groothoek van de Lomogon lens is perfect voor straat scènes en voor portretten omringt door details. Met het diafragma van 2.5 kon ik ook met minder licht fotograferen, en dit vond ik erg fijn.

Heb je tips voor mensen die de Lomogon gaan gebruiken?

Laat je niet van de wijs brengen door het diafragmawiel maar speel ermee om verschillende effecten te krijgen; meer of minder korrel of onscherpe gedeeltes...

Wat is je beste foto die je met de Lomogon hebt geschoten en wat is het verhaal achter dit beeld?

We gingen naar een plek waar haar gevlochten wordt in Chateau d'Eau met Margot (links) en Jéromine (rechts), het was helaas verboden om foto's te maken in deze kapsalon, maar ik kon deze unieke foto gewoon in de gang nemen. De tweede is genomen in een gang van een station in de Loire, badend in het licht van een late winterochtend.


Bekijk meer van Julia's werk op Instagram: @juliagrandperretmotin.

2019-02-20 #news #lomogon

More Interesting Articles