Wisselende stijlen met de Lomogon Art Lens door Alfredo Buonanno

De Italiaanse fotograaf en filmmaker Alfredo Buonanno is een oude bekende van de Art Lenzen van Lomography. Na zijn ontdekkingen met de Daguerreotype Achromat Art Lens, test Buonanno nu de nieuwe Lomogon 2.5/32 Art Lens.

Alfredo probeerde de lens uit tijdens een fotoshoot met zijn Sony Alpha 7s Mark 2. Hij probeerde verschillende opnamen en stijlen - van straat, portret tot macrofotografie. De 32 mm-lens bood de variëteit waardoor Alfredo de werkelijkheid nauwkeuriger vast kon leggen. Alfredo zegt:

“De Lomogon gaf me een echt gezichtspunt, het was alsof ik een derde oog op mijn camera monteerde, waardoor ik zonder filter kon vastleggen wat ik zie. Omdat ik het leuk vind om te fotograferenwat ik in realtime zie, vond ik het wel handig om het diafragma van de lens te beheren. Ik was in staat om elke actie van mijn onderwerp te volgen, zelfs met minder of wisselend licht, zonder een moment te verliezen.”

Als fotograaf die graag wisselt tussen stijlen en die veelzijdigheid in zijn fotografische apparatuur waardeert, vond hij dat het vermogen van de Lomogon 2.5/32 Art Lens om te schakelen tussen diafragma's van f/2.5 tot f/11 voor een intuïtieve routine zorgde. Alfredo voegt toe:

“Ik vond het erg leuk om tussen diafragma's te kunnen wisselen. In plaats van te moeten wachten op de klik van het diafragmawiel kon ik ook in het midden stoppen, waardoor ik hele specifieke effecten kon bereiken met onscherpe gedeeltes in de foto.”

Fan van alles dat retro en vintage is, hebben Alfredo's foto's de klassieke Lomo-look met natuurlijke vignetten en verzadigde kleuren, die zowel met analoge als digitale camera's gemaakt kunnen worden. De veelzijdigheid van de Lomogon 2.5/32 Art Lens is ongeëvenaard.

Meer van Alfredo's werk vind je op zijn website. Foto's van Alfredo Buonanno.

written by cielsan on 2019-02-20 #gear #news #people #videos #lomogon

More Interesting Articles