Kunstenaars laten hun liefde voor Lomo zien met de La Sardina DIY

Zit je op een roze wolk? Wij ook, en daarom hebben we een aantal talentvolle illustrators gevraagd om hun Lomoliefde te laten zien door hun versie van de La Sardina DIY te maken.

© Fernando Cobelo, Mariya Suzuki, Chichi

"Starstruck Illustraties" door TheSamuraiBun uit Hong Kong

TheSamuraiBun is een illustrator uit Hong Kong en wordt geïnspireerd door songteksten, quotes en films. Het is daarom ook geen verassing dat ze haar versie van de La Sardina heeft ontworpen aan de hand van drie romantische films. "De gele is "Chungking Express", de blauwe is het verhaal van twee jongens in "Call Me by Your Name" en de rode is het verhaal van een AI en een eenzame man in "Her". De geografische coördinaten op de achterkant van de camera refereren naar de plek waar de film is gemaakt."

© TheSamuraiBun

"Een ode aan zelfliefde" door Fernando Cobelo uit Italië

Fernando Cobelo is een Venezolaanse illustrator uit Italië. Zijn speelse illustraties met strakke lijnen en vormen zijn surrealistisch. Over zijn inspiratie voor het La Sardina DIY-project zegt hij:_ "Het eerste dat in me opkwam, was niet wat we voelden voor ons vriendje of vriendinnetje, een vriend of een gezin, maar ik dacht aan het soort liefde zonder welke niets van dit alles heeft kunnen bestaan: de liefde voor jezelf."_

© Fernando Cobelo

"Love in Shibuya" door Mariya Suzuki uit Japan

Naast tekenen houdt Mariya Suzuki, een illustrator uit Tokyo, ook van andere ambachten, zoals breien, koken en bijvoorbeeld planken maken van hout wat ze zelf heeft gevonden. Voor dit project heeft ze haar inspiratie uit Tokyo gehaald. "Ik heb Shibuya street rondom Valentijnsdag getekend en de titel is "Shibuya. Jan. 2019"."

© Mariya Suzuki

"Valentijns minimalisme" door Grichsiwa uit Thailand

Grichsiwa Choeichom(aka johnnonlens) is minimalisme. Voor de La Sardina DIY behield hij de eenvoud van de camera terwijl hij een gewaagde uitspraak deed: _ "Zoals je kunt zien heeft mijn ontwerp rood, roze en wit en dit kan het zowel liefde (roos) als pijn (bloed) vertegenwoordigen."_

© Grichsiwa Choeichom

"Vriendschap, liefde en afstand" door Petra Eriksson uit Zweden

De Zweedse illustrator Petra Eriksson woont in Barcelona, Spanje. Ze omschrijft zichzelf als introvert en zegt dat lezen en tekenen een groot gedeelte van haar leven is, omdat ze hierdoor veel alleen kan zijn. Ze werkt rondom het thema "Ik zwaai naar je vanuit mijn raam" en haar design "illustreert aardigheid en liefde vanaf een afstand."

© Petra Eriksson

"Door liefde groeit je ziel" door Songlee Park uit Korea

Afkomstig uit Korea, illustrator Songlee Park houdt ervan om met pastelkleuren te werken. Ze wil de pijn van mensen wegnemen met haar kunstwerken door illustraties te maken en sprookjes te fotograferen. Toen ze naar liefde werd gevraagd, zei ze het volgende: _ "Liefhebben, hoe goed of slecht ook, is een manier om je ziel te laten groeien. Dus doe het"

© Songlee Park

"Valentijnsgroeten" door Chichi uit Taiwan

De volgende op de lijst is Chichi, een schrijver en illustrator uit Taiwan, wiens werk doorgaans over de liefde gaat. Ze deelt graag inspiratie quotes in haar schattige handschrift en met illustraties op social media. Ze gaan allemaal over dromen en over liefde.

"I wens dat iedereen een heerlijke valentijnsdag heeft met zijn of haar wederhelft. Koester je liefde, geniet van de simpele dagen en leef nog lang en gelukkig. En voor iedereen die single is, leer goed voor jezelf te zorgen, zelfliefde is het begin van een lange romance!" – Chichi
© Chichi

"Vanuit Parijs met liefde" door Ivan Le Pays

Tattoo artist Ivan Le Pays haalde zijn inspiratie uit de stad van lichtjes en liefde, Parijs. Toen we hem vroegen wat zijn aanpak is in fotografie, zei hij: "Fotografie is voor mij een middel om een compositie te bevriezen die een emotie bij iemand heeft opgeroepen."

© Ivan Le Pays

"Liefde en bloemen" door Lisk Feng uit China

De bekroonde Chinese illustrator Lisk Feng stond recentelijk op de Forbes 30 under 30 - Art & Style 2019 lijst. Haar design van de La Sardina roept herinneringen op aan warme zomerdagen die worden doorgebracht op open velden of een wandeling over een weidepad vol bloemen.

"Bij Valentijnsdag denk ik altijd aan bloemenpatronen dus ik besloot voor een offset print stijl te gaan op de matte camera. Op de achterkant heb ik een stelletje geïllustreerd die aan het lezen zijn tussen de rode bloemen, en omdat de gebruiker de achterkant altijd ziet hoop ik dat hij of zij het Valentijnsgevoel krijgt bij het nemen van de foto's" – Lisk Feng
© Lisk Feng

"Gedachten over LomoLiefde uit de USA" door Gianni Blass Lee

Gianni Blass Lee is een multidisciplinaire visueel artiest die verschillende media gebruikt om thema's als rassenongelijkheid, communicatie en technologie te bestuderen. Zijn canvas- en kleurkeuzes zijn een platform voor hem om innerlijke gevoelens te uiten over zaken die hij niet onder woorden kan brengen. Lee's multimediawerk combineert materialen zoals schilderen, tekenen, fotografie en afdrukken. Zijn complexe composities bevatten kleurrijke skeletachtige en alien-achtige onderwerpen die worden gebruikt om de benarde toestand van zwarte mensen in Amerika weer te geven. Zijn illustratie verbeeldt hoop, dat liefde ondanks beproevingen nog steeds te vinden is.

© Gianni Blass Lee

Maak je DIY La Sardina zo uniek als jezelf bent. En vergeet je creaties niet te delen met de hashtags #heylomography en #LaSardinaLove.

2019-02-15

More Interesting Articles