Anne Hollonds Technicolor naaktserie


Het eerste idee voor het instant fotoproject van Anna Hollond ontstond door het verlangen om comfortabelere te worden met zichzelf en haar lichaam. En toen ze de Lomo'Instant Square Glass voor het eerst gebruikte, ontdekte ze hoe leuk het is om met de kleurenfilters te spelen. Hierdoor kwam ze per ongeluk achter het laatste puzzelstukje voor haar prachtige project: Technicolor Nudes.
 

Collages door Anne Hollond

Anne begon met filmfotografie toen ze klein was. Haar ouders gaven haar een Kodak Instamatic voor haar tiende verjaardag en sindsdien maakt ze foto's. Door de jaren heen heeft ze gewerkt met verschillende soorten film en camera's - zowel analoog als digitaal. Het was echter de analoog waar ze echt verliefd op werd. En toen, op een gegeven moment, ongeveer vijf jaar geleden, ontdekte ze instant fotografie voor zichzelf. _ "Er was iets dat me meteen vastgreep en bij me bleef hangen, het maakt me zo diep gelukkig elke keer dat ik een instant foto maak" , vertelt ze ons, _ "Zelfs de "mislukkingen" kunnen cool zijn op onverwachte manieren of laten me de creatieve processen van instant-filmfotografie leren en beter begrijpen."

Meer collages door Anne Hollond

Het idee voor dit specifieke project is geïnspireerd door de drang die de meesten van ons op een bepaald moment in ons leven tegenkomen. Begin 2018 wilde Anne zich meer op haar gemak voelen met zichzelf en haar lichaam, vooral voor de camera. Ze begon naakt zelfportretten te maken en probeerde verschillende instant-filmcamera's uit met zelf-timingfuncties. Met de Lomo'Instant Square Glass kreeg ze de kans om met klurenfilters te experimenteren. Terwijl ze aanvankelijk individuele foto's maakte, begon ze al snel na te denken over het combineren van de foto's met verschillende kleurenfilters. De resultaten waren divers en spannend: van grote mozaïeken waarbij elke foto een andere kleur had, tot enkele foto's die meerdere keren werden belicht met verschillende kleuren.

Individuele foto met rode filter en een dubbele belichting regenboog foto door Anne Hollond
"Door fotografie heb ik geleerd (en leer ik nog steeds) om geduldiger en bewuster te zijn en open te staan voor de mogelijkheden. Het is soms leuk en perfect om gewoon een foto te maken zonder het op voorhand te (over)analyseren, maar het is ook fijn om te vertragen en meer op te letten en nog een beetje meer te denken voordat je op de ontspanknop van de camera drukt. Ik ben er ook achter gekomen hoe leuk het is om foto's op verschillende manieren te delen: het daadwerkelijk overhandigen van een foto aan een andere persoon (mijn favoriete manier om te delen), posten op Instagram en feedback krijgen die me helpt te leren en groeien, maar bijvoorbeeld ook het uitlenen van mijn camera."
"Pieces of Me" door Anne Hollond

Check meer foto's van Anne op haar Instagram en LomoHome.

written by sragomo on 2019-02-12 #gear #people

Mentioned Product

Lomo'Instant Square Glass

Lomo'Instant Square Glass

The Lomo’Instant Square Glass is the first and only fully analogue instant camera on the planet Earth to produce Instax square pictures. It lets you capture the world in a powerful snapshot while the square frame paves the way for wacky compositions. With a 95mm glass lens (45mm equivalent) and an automatic mode that takes care of exposure, the Lomo’Instant Square makes shooting super sharp, perfectly exposed snaps easy.

More Interesting Articles