Anna van Lomography Benelux test de Lomo'Instant Square

Het team van Lomography Benelux organiseert regelmatig Scavenger Hunts met de Lomo'Instant camera: een fotospeurtocht. Maar hoe zou dat op een ander filmformaat zijn? Lomography Benelux testte het uit met de Lomo'Instant Square.

Ken je de Lomo'Instant Square al? Het is ‘s werelds eerste en enige analoge camera die vierkantefoto's maakt. Deze camera werkt met Fujifilm Instax Square Film om je een perfect uitgebalanceerd frame te geven met een schaal van 1:1 — het iconische formaat dat instant fotografie heeft gemaakt tot wat het vandaag is. Het daagt je uit om je onderwerp naar het middelpunt te brengen en laat veel ruimte over voor creatieve composities. Hiermee kun je de wereld op een krachtige momentopname vastleggen terwijl het vierkante frame de weg vrijmaakt voor wacky composities. Met een glazen 95mm lens (45mm equivalent) en een automatische modus die zorgt voor de belichting, maakt de Lomo'Instant Square super scherpe, perfect belichte snaps.

Met een opvouwbaar balgontwerp die ‘m compact en draagbaar maakt, is de Lomo'Instant Square een kleine instant camera die perfect is om al je grote avonturen mee vast te leggen. Bovendien heeft deze camera ook alle iconische creatieve eigenschappen van Lomography, zoals een multiple exposure modus.

Het is even wennen aan het vierkante formaat, maar daar kan de viewfinder je goed bij helpen. Het is toch best even anders, van een rechthoekig naar een vierkant formaat! Daarom vinden wij de Lomo'Instant Square vooral heel goed werken bij portretten en landschapsfoto's. Ook is de multiple-exposure modus een fijne toevoeging, zo kun je binnen een instant een echt kunstwerkje creëren.

Ga er vooraf van uit dat je eerste pakje Instax film vooral op zal gaan aan experimenteren. Wat doen de verschillende focusafstanden? Wat is het verschil met en zonder flitser? Hoeveel belichtingen kan ik op één multiple exposure foto maken voordat het overbelicht is? Gun jezelf dat eerste pakje film om dit allemaal te ontdekken - dan heb je daarna meer plezier én perfecte instant foto's!

Conclusie? Het vierkante formaat is even wennen, maar als dat eenmaal zo is wordt het onmisbaar is je fotografie! Go Square!!

De Lomo'Instant Square is in verschillende edities verkrijgbaar in onze Online Shop, net als de Fuji Instax Sqaure film.

written by anna-lomo on 2019-01-31 #videos

Mentioned Product

Lomo'Instant Square Glass

Lomo'Instant Square Glass

The Lomo’Instant Square Glass is the first and only fully analogue instant camera on the planet Earth to produce Instax square pictures. It lets you capture the world in a powerful snapshot while the square frame paves the way for wacky compositions. With a 95mm glass lens (45mm equivalent) and an automatic mode that takes care of exposure, the Lomo’Instant Square makes shooting super sharp, perfectly exposed snaps easy.

More Interesting Articles