Foto's maken met bewolking

Een glimp van een grijze lucht kan een fotograaf ontmoedigen om naar buiten te gaan voor een shoot. Het is tijd om dat perspectief te veranderen en naar de zonnige kant van bewolkte dagen te kijken! Hier zijn een paar aandachtspunten bij het maken van foto's met bewolking.

Credits: kingmetal & lilo

Vier de sombere kleuren

Maak een wandeling met je camera op stille ochtenden omarmd door vorst en mist. Humeiruge, ingetogen kleuren kunnen ook aantrekkelijk zijn en wat nostalgie en een gevoel van kalmte oproepen. Vergeet niet om een hoge ISO-film te gebruiken (bij voorkeur 400 ISO), zodat je bij alle lichtomstandigheden kunt fotograferen.

Credits: gnarlyleech, skysurfing, hoseun, michiricks & xsara

**Voeg zelf wat kleur toe*

Gebruik je kleurenfilters als het saai en grijs is. Zet je flitser aan, schuif er een kleurenfilter in en fotografeer je onderwerp tegen het licht voor het beste resultaat. Geen kleurenfilters bij de hand? Ga dan op zoek lichtbronnen die een warme glans kunnen geven aan een verder saaie scène.

Credits: fruchtzwerg_hh

Trek jezelf terug met zwart-wit

Zet alle kleuren uit en maak herinneringen in zwart-wit. Laat de schaduwen en highlights tot leven komen en schiet tijdloze plaatjes. Bonuspunten als je een camera gebruikt die vignetten toevoegt, zoals de Diana F+.

Credits: werriston, adash, xsara & troch

Een goede foto start met een creatief idee. De volgende stap is een camera en film gebruiken die je visie waarmaakt! Ga naar de online shop en bekijk onze selectie!

2019-02-05

More Interesting Articles