Kickin' It Earthship Style: Michelle Faulkner en LomoChrome Purple

Milieuactiviste en Lomography community lid Michelle Faulkner vertelt over filmfotografie, milieuactivisme en onze LomoChrome Purple 35 mm film in Taos, New Mexico.

Hi Michelle! Kan je jezelf voorstellen aan de Lomography community?

Hallo! Mijn naam is Michelle Faulkner, en op het internet ben ik bekend als Squirrel_Friend. Ik ben geboren in Wisconsin en op m'n 18e ben ik verhuisd naar Portland, Oregon voor de opleiding 'Environmental Studies', die ik in juni heb afgerond. Na een lange afstand relatie van 2,5 jaar ben ik pas naar Brussel in Belgie verhuisd. In 2019 ga ik 6 maanden reizen naar Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, Vietnam, New Mexico, en Colorado om te helpen klimaatneutrale en zelfvoorzienende "off-the-grid" huizen te bouwen van afval, beter bekend als Earthships.

door Michelle Faulkner met LomoChrome Purple 35 mm film

Hoe ben je met fotografie begonnen?

Van kleins af aan vind ik het leuk om foto's te maken, zo lang ik maar een camera had. Toen ik met partner ontmoette in Costa Rico, ongeveer 2,5 jaar geleden, had ik een onderwatercamera waar ik heel veel plezier mee had, totdat hij kapot ging. Mijn partner was erg onder de indruk van mijn foto's en gaf me een AE1 camera. Natuurlijk om mooie foto's mee te maken maar ook om de momenten die we samen hadden, ongeveer eens in de drie maanden, vast te kunnen leggen. Met een digitale camera kan je erop los klikken maar filmfotografie vereist meer voorbereiding en meer energie voor iedere foto. Met film kan ik het ware sentiment en de intimiteit van elk moment veel beter vastleggen. Film maakte de afstand tussen ons tastbaarder en ik heb mijn AE1 niet meer weg kunnen leggen.

Wat vind je leuk aan de LomoChrome Purple 35 mm film? Hoe verschilt deze film van andere films die je hebt gebruikt?

Ik kan soms echt genieten van zwart-witfotografie maar ik ben echt verliefd op kleuren. Ik speel graag met kleuren. Het is het eerste dat opvalt in mijn garderobe en de fysieke materie in de wereld waar ik het meest door aangetrokken wordt. Ik schiet bijna altijd met kleurennegatieffilm. De paar keer dat ik in zwart-wit fotografeerde, heb ik leuke kleuren op de prints geschilderd. In Photoshop vind ik het erg leuk om de kleuren van de foto's te veranderen, totdat het er onwerelds uitziet. Toen ik LomoChrome Purple 35 mm film ontdekte via mijn vriend die bij Shutterbug werkt (de fotografiewinkel in Portland waar ik mijn film altijd liet ontwikkelen), ben ik een zoektocht gestart om de film ergens te kunnen krijgen.Het duurde een paar maanden voordat ik de nieuwe voorraad van de LomoChrome Purple 35mm film ontdekte op de Lomography website.

Ik heb meteen een pre-order gedaan en heel geduldig (nee eigenlijk heel ongeduldig) gewacht. Photoshop is niet meer nodig, want de film doet alles zelf. LomoChrome Purple 35 mm film brengt me naar de magische plek waar ik naar op zoek was. Het belichaamt een nieuw soort energie waar ik meer van wil. Het creëert een alternatieve realiteit die we ons vaak niet kunnen voorstellen. Ik hou ervan hoe LomoChrome Purple 35 mm film de grenzen van de perceptie van onze realiteit verlegt.

door Michelle Faulkner met LomoChrome Purple 35 mm film

Wat is het concept dat je in gedachte had bij het maken van deze foto's? Kan je het verhaal erachter vertellen?

Na mijn afstuderen heb ik een intensieve cursus van een maand gevolgd aan de Earthship Biotecture Academy om de in's en out's te leren van het bouwen van earthships in Taos, New Mexico. Taos staat vaak bekend om zijn kunstgemeenschap, maar als je er langer dan een dag of twee bent, word je al snel bewust van een van de grootste off-the-grid gemeenschappen ter wereld op slechts 20 minuten van de stad op de Taos Mesa. Dit is een plaats waar mensen vrijwillig vuil in gebruikte banden stampen en bierblikken stapelen om huizen te bouwen terwijl ze afval reduceren. Deze zelfvoorzienende huizen zijn gemaakt van meer dan 50% gerecycleerde materialen en vangen regenwater op, dat je vier keer kunt gebruiken. Ze kunnen ook voedsel verbouwen, hun eigen afvalwater behelzen, thermische massa hebben, zodat je het huis niet hoeft te verwarmen en koelen, en zonne- en windenergie voor elektriciteit. De ramen kijken uit op het zuiden, gebruikmakend van de richtlijnen van onze aarde in plaats van de richtlijnen van de mens. Zoals je je kunt voorstellen trekt dit type huis de vreemdste mensen aan.

Michael Reynolds, de architect die de Earthship movement is gestart is erg onconventioneel. Hij heeft ons verhalen verteld over hoe hij piramides heeft gebouwd met gerecyclede materialen om magnetisch met de aarde verbonden te zijn. Hij zou zichzelf urenlang op de top van de piramide vastbinden om toegang te krijgen tot de versterkte energetische atmosfeer, aangezien de magnetisch uitgelijnde piramide fungeert als een kosmische antenne. Om de een of andere reden lijkt Taos Mesa ook veel rommel aan te trekken. Ik kon het aantal verlaten auto's en bussen die er waren niet eens tellen. Een lokaal stel werd creatief en veranderde een oude bus in een koffie- en ijssalon.

De Earthship community voelt een beetje apocalyptisch. Velden van verlaten rommel, huizen gemaakt van afval dat alleen de zon en wind gebruikt voor energie, en een stel ongelooflijke hippies bedekt met vuil, dat is mijn favoriete onderdeel. De Earthship Community nam me mee naar een andere wereld. De foto die ik heb gemaakt van de zonsondergang die reflecteert op zonnepanelen heb ik ondersteboven gekeerd omdat het er dan een beetje uitziet als een satelliet die neerkijkt op een aardachtige planeet. Dit was logischer voor mij. Omdat klimaatverandering onvermijdelijk is, verandert de aarde. Daarom moeten we ons aanpassen. We hebben een nieuw perspectief nodig.

De LomoChrome Purple 35 mm film film had niet harmonischer geweest kunnen zijn voor de moeilijk te vangen essentie en energie van de Taos Mesa-ervaring. Ik wou dat ik meer foto's had gemaakt, maar ik was volledig verloren in het moment, en daarom was ik zo opgewonden dat de paar foto's die ik heb gemaakt met de LomoChrome Purple 35 mm film waren. Ik had het gevoel dat ik een plek ontdekt had die ik nooit zou willen verlaten. Ik dacht bijna dat ik helemaal niet zou kunnen vertrekken en een groot stuk van mijn hart is achtergebleven op de Taos Mesa. Maar zoals ik eerder al zei, ben ik blij dat ik in 2019 naar een paar landen kan reizen om meer earthships te helpen bouwen. Vanaf januari zal ik in Puerto Rico zijn om te helpen met een humanitaire opbouw om een ​​zelfvoorzienend en orkaanbestendig gemeenschaps- en educatiecentrum aan de oostkant van het eiland te bouwen. Ik droom over een wereld waarin iedereen in een earthship leeft. Ze kunnen eenvoudig en klein zijn of ze kunnen buitensporig groot zijn en passen bij de behoeften van overleving en zelfs bij de behoeften van hebzucht.

door Michelle Faulkner met LomoChrome Purple 35 mm film

Wie of wat inspireert je fotografie?

Kleuren en perceptie inspireren mijn fotografie. Je DENKT dat je weet wat je zag. Maar wat als je door een andere lens kijkt? Wat denk je dan dat je ziet? En hoe 'shitty' mensen ook kunnen zijn, de oneindige energie van een mens kan me ook echt inspireren. Ik geloof dat mensen een prachtige ramp zijn waar ik mijn ogen niet vanaf kan houden.

Wat heb je tot nu geleerd van fotografie en wat verwacht je van de toekomst?

Vroeger stopte ik niet met te veel energie in mijn fotografie, omdat ik wist dat iemand het altijd beter kon dan ik. Maar toen besefte ik hoe dom dat is omdat niemand in de wereld dezelfde ervaringen deelt als ik. Daarom moest ik leren dat het niet om rang gaat. Het gaat over de authenticiteit van jezelf. Ik ben van plan de tijd te nemen om meer foto's te maken van het leven op het Earthship tijdens mijn reizen van 2019. Ik zal altijd portretten blijven maken van mensen die ik mooi vind.


Check meer van Michelles werk op haar LomoHome en haar website.

written by sragomo on 2019-02-05 #gear #people #places

More Interesting Articles