Groots in de Halfpipe: De oneindige liefde tussen skate cultuur en groothoeklenzen

Skaters van over de hele wereld leggen hun trucs en avonturen vast met camera's. En als we aan skate foto's en of video's denken, denken we automatisch aan groothoekfoto's. Fisheye camera's zijn de aangewezen esthetiek van de subcultuur. En daarom hebben we onze vriend, fotograaf, filmmaker en skater Koz een gouden oude Lomography Fisheye camera en een gloednieuwe NAIAD 15 mm Neptune System Front Lens meegegeven naar een van de skate parken in New York.

Hi Koz, welkom bij het Lomography Magazine. Kan je iets over jezelf vertellen?

Ik ben freelance fotograaf, filmmaker en artiest uit Astoria, Queens. Ik ben ongeveer 30 jaar geleden begonnen met skaten. De laatste twee decennia ben ik druk bezig geweest met het schieten en editten van skate foto's en video's en dit heeft tot veel bijzondere dingen geleid, zoals werk in de Tv industrie in New York. Recentelijk ben ik met mijn goede vriend en mentor Jeff Fisher een productiemaatschappij begonnen, Silvertuna Studios genaamd. Ik focus me vooral op kunst in NYC en ik blijf dicht bij mijn skate roots.

Koz met de Neptune Convertible Art Lens System en de NAIAD lens

Je hebt recentelijk onze 35 mm Fisheye camera en de NAIAD lens voor het Neptune Convertible Art lens systeem getest. Wat trekt je zo aan in groothoeklenzen?

Er zijn veel dingen die ik echt heel leuk vind aan de Neptune Convertible Art Lens System. Allereerst hoe compact en licht hij is, een mega voordeel bij het schieten van skaters. De lenskap van de NAIAD lens is ook geweldig, aangezien het de lens een beetje beschermd. En ik kan nog wel even doorgaan. Hoe majestueus de shots worden wanneer van onder naar boven geschoten, hoe scherp hij is, hoe compact. Als skateboarder en fotograaf zou ik de NAIAD echt aanraden als voornaamste fisheye om skate foto's en film mee te schieten.

Je nam ze mee naar een skatepark in New York City en de resultaten zijn geweldig. Wat is dat toch met die combinatie skaten en groothoek, waarom werkt dat zo goed?

Het was geweldig om ze te testen met mijn vrienden in het Astoria skatepark. Ik schiet veel skateboarders en ik kom graag heel dichtbij met een fisheye lens. Dit is soms een beetje gevaarlijk maar het is net alsof je de truc zelf doet als je de shots ziet. De fisheye maakt het mogelijk om het hele lichaam van de skater vast te leggen en daarom is het denk ik zo tijdloos. Het is de onmiskenbare skate look.

Koz met de Lomography Fisheye

Hoe is de skate scene in New York tegenwoordig?

De skate scene in New York is groter dan ooit. Er zijn erg veel skate parken waar je naartoe kan en New York heeft ook veel fantastische straten om te skaten. En de skaters zijn fantastisch. Ik ben erg fan van deze community.

Met welke camera heb je de NAIAD lens gebruikt en wat was je eerste indruk?

Ik heb de NAIAD met mijn Canon 5D Mark II gebruikt en mijn eerste indruk was dat ik hem er niet meer af wilde halen. Het is zo leuk om mee te spelen en ik ben heel blij met de resultaten. Ik vind de grootte en het gewicht ook heel fijn.

Koz met de Lomography Fisheye

Heb je nog coole plannen waar je ons graag over verteld?

Eerst wil ik mijn productiemaatschappij van de grond krijgen en me op mijn documentaire serie richten. Het is een 6 delige serie, the blackbook diaries genaamd, een docu-achtige serie met de meest met de meest productieve en ongrijpbare graffitikunstenaars aller tijden. Ik zou ook graag langere films maken en blijven leren en groeien als filmmaker, fotograaf en artiest. Ik hoop dat het nieuwe jaar weer nieuwe kansen brengt!


Bekijk de projecten van Koz via Instagram: see_k_media, theblackbookdiaries, silvertunastudios en op zijn website.

En als je het skate virus te pakken hebt, volg dan Shane McGrane en Mat Camanelli op hun boards door de straten van NYC.

written by birgitbuchart on 2019-01-22 #gear #culture #videos

Lomo Neptune 3.8/15 Naiad canon mount

Get the Neptune Convertible Lens Base for Canon EF Mount and the handcrafted Naiad 15mm lens in this package containing everything but the camera to start shooting out of the box!

More Interesting Articles