Het 'Eden Project' met de Lomo'Instant Automat

Het Eden Project is een educatieve liefdadigheidsinstelling uit Cornwall, VK. Ze hebben verschillende biomen die een uniek ecosysteem creëren, vol met tropische planten en insecten. We hebben ze een Lomo'Instant Automat gestuurd om deze unieke omgevingen te documenteren.

Hallo, kan je iets over jezelf en het Eden Project vertellen?

Ik ben digitaal content manager bij het Eden Project. en ik heb de foto's gemaakt, samen met mijn collega's Jasmine Guild, Kathryn Nichols en Ben Foster. Samen hebben we de binnen biomen (regenwoud en mediterraans) en buiten tuinen vastgelegd. Het Eden Project is te vinden in Cornwall en is toegankelijk voor het publiek. We zijn gevestigd in een enorme krater, wat ooit een kleimijn was. Onze biomen, waaronder het grootste regenwoud in 'gevangenschap' zijn tevens achtergrond voor de moderne tuinen en zomerconcerten.

Waar hebben jullie allemaal foto's van gemaakt?

In Eden vertellen we graag verhalen aan onze bezoekers om te laten zien hoe belangrijk planten in ieders leven zijn, dus veel van de foto's die we maakten op de Lomo'Instant Automat zijn planten. Bamboe heeft bijvoorbeeld een enorm scala aan toepassingen, van bouw tot kleding, en is een van de snelstgroeiende planten op aarde.

Het zijn kleurrijke foto's geworden, hoe vonden jullie het om te schieten met de Lomo'Instant Automat?

Het schieten met de Lomo'Instant Automat was heel erg leuk. Het was goed om even een pauze te nemen van het doelloos drukken op de ontspanner van een digitale camera en het analoge proces te herontdekken. En natuurlijk hadden we allemaal het nostalgische gevoel van opwinding terwijl we wachtten tot de foto's ontwikkelde. We vinden de foto's ook prachtig – dit kan echt alleen met een Lomography camera, en we hebben de mooie afdrukken om voor altijd te bewaren.

Wat staat er op de rol voor 2019?

In 2019 zijn we het hele jaar open voor bezoekers en we hebben een divers programma voor de hele familie, vooral in de schoolvakanties. Iedere zomer organiseren we ook een fotowedstrijd met de hashtag #edenphotocomp.

written by hannah_brown on 2019-01-22 #places

Mentioned Product

Lomo'Instant Automat

Lomo'Instant Automat

Small, mighty and fully automatic – snap impeccably lit, perfectly focused shots anytime, anywhere with the Lomo’Instant Automat.

More Interesting Articles