Lomograaf Lomo Cult aka @iyan over de BelAir X 6-12

De Lomograaf en Lomography superfan is te vinden onder @iyan maar wil zelf graag "Lomo Cult" genoemd worden. Hij deelt zijn passie voor Lomography op social media en zijn LomoHome, die gevuld zijn met unieke analoge creaties.

Lomo Cult heeft een Lomography camera collectie met meer dan 20 camera's van verschillende filmformaten. Zijn collectie heeft hij zelfs twee LC-A+ versies en drie Diana F+ versies! Maar de BelAir X 6-12 is zijn favoriet.

Credits: iyan

Lomo Cults reis als Lomograaf begon in 2011 en sindsdien is hij de ultieme fanboy.

"Ik heb de video over Matthias Fiegl en Wolfgang Stranzinger op BBC Channel via YouTube bekeken. In de video zie je het leven van de oprichters van Lomography. Ik vond vooral het verhaal over de Lomography LC-A+ heel interessant — hoe de Sovjet camera terecht kwam bij twee studenten uit Wenen. Bij Lomography gaat het niet om de technische aspecten van fotografie — het gaat om de vrijheid om om creatief te zijn door de manier waarop je schiet. Meestal gaat het bij fotografie om scherpe plaatjes, coole en dure apparatuur en heel precies te werk gaan. Maar met Lomography kan je zijn wie je bent als artiest, zonder je zorgen te maken over of je een goede of slechte fotograaf bent, en zo fantastisch werk maken zonder al te veel intentie. Lomography is simpel; don't think, just shoot."

Hij zegt ook dat er geen speciale reden is waarom hij de BelAir X 6-12 camera als favoriet heeft. Het is gewoon de beste camera voor zijn projecten. Hij vind ook bijna al zijn foto's mooi, zolang ze maar met een Lomography camera gemaakt zijn.

Credits: iyan

Lomo Cult's willekeurige stijl van schieten hoort ook bij zijn toewijding aan analoge fotografie. Hij is de belichaming van Lomography's kernopvatting en gelooft dat het proces van foto's maken even leuk is als de uitkomst.

"Met Lomography kan je zijn wie je bent als artiest, zonder je zorgen te maken over of je een goede of slechte fotograaf bent, en zo fantastisch werk maken zonder al te veel intentie. Lomography is simpel; don't think, just shoot. En soms krijg je met de 'don't think just shoot' filosofie de beste foto's."

Een fijn extraatje volgens Lomo Cult is dat hij altijd aandacht krijgt van meisjes, als hij zijn Lomography camera's gebruikt. Hij zegt nog even dat de toekomst analoof is en natuurlijk: "Long Live Lomography!"


Bekijk de foto's van Lomo Cul op zijn LomoHome @iyan en ga naar zijn Instagram voor real-time updates.

written by crissyrobles on 2019-01-07

More Interesting Articles