Dubbele belichtingen door henryohead

Als er een analoge techniek is die Lomograaf Henry Head, a.k.a. @henryohead voor altijd zal blijven doen, zijn dat double/multiple exposures oftewel dubbele belichtingen.

Foto's door Henry

Henry's dubbele belichtingen zijn illustratief en expressief – en zorgvuldig gecompositioneert – portretten zijn gemixt met landschappen en achtergronden, beide in levendige kleuren. Hij gebruikt meestal Lomography Color Negative 400 of 800 omdat deze de kleuren van zijn foto's goed in balans brengen. Het geheim van Henry's mooie dubbels? Het onderbelichten van iedere foto met 1 stop. Deze instelling heeft hem geholpen om rijkere kleuren en minder overbelichting te krijgen. T

"Over het algemeen zorgt het volgen van je instinct in plaats van trends ervoor dat de foto's meer 'jij' zullen zijn. Maar specifiek met dubbele belichtingen, een aangezien de highlights van de ene foto in de schaduw van de andere te zien zijn, is mijn techniek met om goed te onthouden welke belangrijke onderdelen, zoals ogen of lippen in de eerste foto zijn zodat ik deze over de donkerdere gedeeltes van de tweede foto kan leggen. Door deze intieme details komen de dubbele portretten tot leven."
Foto's door Henry

Maar er is ook een hartverwarmdende reden waarom hij zo verliefd is op zijn gelaagde foto's, en dit is zijn verloofde. De meeste dubbele belichtingen die Henry maakte waren tijdens reizen die haar samen met haar maakte. In de toekomst wil hij dit blijven doen om zo een bijzonder familiealbum te creëren.

Henry is al Lomograaf sinds 2014 en woont in Nieuw Zeeland. Hij ontdekte de Lomografische lifestyle dankzij een aantal foto's gemaakt met LomoChrome Purple op Tumblr. Hij wordt geïnspireerd door fotografen zoals Asher Moss, Grant Spanier en Daniel Stewart.

Foto's door Henry

Op dit moment werkt Henry aan een LomoChrome Purple serie.


Ga naar Henry's LomoHome en Instagram om meer foto's te bekijken.

2019-01-07 #people

More Interesting Articles